Kolmen vuoden vankeuteen tuomittu lapsen hyväksikäyttäjä työskenteli Sörkan vankilassa vartijana

Parikymppinen mies tuomittiin ennen joulua lapsenraiskauksesta ehdottomaan vankeustuomioon Etelä-Karjalassa.

MTV Uutisten tietojen mukaan kolmen vuoden vankeuteen tuomittu mies työskenteli Helsingin vankilassa Sörnäisissä vartijana kesällä 2022. Vankilasta ei kommentoida asiaa.

Myöhemmin samana syksynä, syyskuussa 2022, mies syyllistyi törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön, joka jatkui vielä seuraavan vuoden puolella.

Etelä-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi joulukuun lopussa vuonna 2001 syntyneen Luka Henrik Niemisen 3 vuoden vankeuteen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja lapsenraiskauksesta.

Kyseessä on sama vuosina 2022–2023 tapahtunut rikos, mutta rikoslain muutoksen vuoksi rikosnimike muuttui vuoden 2023 vaihteessa.

Oli sukupuoliyhteydessä lapsen kanssa

Parikymppinen tekijä oli tutustunut lapseen Snapchat-sovelluksessa ja jutellut siellä uhrin kanssa pitkään ennen ensitapaamista. Osapuolten ikäero oli yli seitsemän vuotta. Myöhemmin osapuolet tapasivat miehen asunnolla.

Tekohetkellä 21-vuotias mies oli ollut yhteensä viisi kertaa sukupuoliyhteydessä 13–14-vuotiaan lapsen kanssa sekä kosketellut tätä takapuolen ja rintojen alueelta.

Tekoon ei liittynyt satuttamista tai pakottamista, mutta mies oli teon aikana ja sen jälkeen kieltänyt lasta kertomasta tapahtumista ulkopuolisille sen uhalla, että mies tappaisi itsensä. Lapsi salasi tämän vuoksi tapahtumat.

Mies määrättiin maksamaan uhrille yhteensä 11 000 euroa kärsimyksestä ja tilapäisestä haitasta.

Mies passitettiin suorittamaan vankeustuomiotaan Mikkelin vankilaan.

Lue myös:

    Uusimmat