Kaveriporukka kosti julmasti pedofiilinä pitämälleen miehelle: "Sinulta katkaistaan joka päivä luu"

Jukka Aholle kerrotaan häpeällisistä haluista - näin hän auttaa pedofiileja 4:29
Jukka Aholle kerrotaan häpeällisistä haluista – näin hän auttaa pedofiileja

Kaveriporukka päätti ottaa oikeuden omiin käsiinsä. Tunteja kestäneen kostoväkivallan aikana uhria pahoinpideltiin eri välineillä, uhkailtiin mielikuvituksellisesti ja pakotettiin rikoksiin.

Väkivallan tarkoituksena oli kostaa miehelle jonkinlainen seksuaalinen väkivallanteko, jonka hän oli porukan käsityksen mukaan kohdistanut erääseen alaikäiseen tyttöön tai tyttöihin. Oikeuden ratkaisusta ei käy ilmi, oliko väitteissä mitään perää tai epäilikö poliisi uhria samoista teoista.

Kostojoukkioon kuului tapahtumien aikana kaksi naista ja kaksi miestä sekä yksi tilanteessa lyhyesti vieraillut mies.

Tapahtumat alkoivat elokuussa 2022 Kuopiossa, josta yksi kaveriporukkaan kuulunut oli etukäteen luvannut tarjota uhrille kyydin Siilinjärvelle. Uhri hyppäsikin auton kyytiin, jossa oli kaksi miestä ja yksi nainen.

Uhri ei tiennyt, että joukkio oli suunnitellut etukäteen hänen pahoinpitelynsä. Matka alkoi sillä, että kaverukset takavarikoivat uhrinsa puhelimen ja repun.

Etuhammas pois

Kostoimet alkoivat heti autossa, jossa uhria ammuttiin ilma-aseella. Pahoinpitely jatkui uhrin asunnolla Siilinjärvellä, jossa kolmikon seuraan liittyi toinen nainen. 

Nainen hakkasi uhria pesäpallomailalla. 

Asunnossa porukka syytti miestä alaikäisen tytön seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja nimitteli häntä muiden muassa "pedariksi", joka on slanginimitys pedofiilille.

Asunnolla kolmikko alkoi irrottaa mieheltä etuhammasta kostoksi tästä hänen aiemmasta väitetystä toiminnastaan. Yksi miehistä väänsi hammasta irti pihdeillä ja toinen piteli uhria kiinni.

Porukka myös uhkaili miestä puukolla, jos tämä purisi hampaanirrottajia. Pesäpallomailalla aiemmin mätkinyt nainen ehdotti hampaan irrottamista mailan kanssa, mutta muut pitäytyivät pihdeissä, sillä tarkoituksena oli irrottaa vain yksi hammas.

Hammas ei irronnut helposti, joten toimitus kesti kauan. Yksi naisista kuvasi väkivallan videolle, jossa lähetettiin väitetyn hyväksikäytön uhrille terveisiä ja kerrottiin miehen katuvan tekoaan.

Kun hammas vihdoin irtosi, se pantiin minigrip-pussiin talteen todisteeksi kostosta.

"Hiljaista sadistista kidutusta"

Hampaan repiminen ei kuitenkaan ollut porukan mielestä riittävä kosto miehelle. He jatkoivatkin väkivaltaa muun muassa lyömällä uhria puukolla reiteen, olkavarteen ja viiltämällä häntä kaulaan.

Miestä myös hakattiin ja ammuttiin ilma-aseella.

– Jos puhut tästä mitä sinulle on tehty, niin sinua pidetään maakellarissa ja riudutetaan ja sinulta katkaistaan joka päivä yksi luu. Tiedätkö miltä tuntuu, jos bensaa kaadetaan kurkusta alas ja sytytetään tuleen. Jos yrität karata, niin me löydämme sinut, yksi miehistä uhkaili uhria.

– Hiljaista sadistista kidutusta niin kauan, kun velka on maksettu, nainen uhkasi.

Väkivallan välissä porukka pakotti uhrinsa eri kerroilla varastamaan mopon ja kaupoista kaljaa sekä työkaluja. Lopulta uhri pakotettiin soramontulle ja jätettiin sinne.

Ehdotonta vankeutta

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi törkeästä pahoinpitelystä ja pakottamisesta naiset ja kaksi miestä. Kolmas mies sai tuomion pahoinpitelystä.

Asia eteni Itä-Suomen hovioikeuteen, joka korotti tasapuolisesti kaikkien tuomioita. 

21- ja 23-vuotiaat naiset saivat kolme vuotta ja kaksi kuukautta ehdotonta vankeutta. 35-vuotias mies sai 3,5 vuotta ja 28-vuotias mies vuoden ja kaksi kuukautta ehdotonta, heidän molempien tuomioihin vaikuttivat aiemmat tuomiot.

Nelikko joutuu maksamaan uhrilleen 11 300 kärsimys- ja haittakorvauksia.

Porukassa vieraillut 33-vuotias mies viisi kuukautta ehdollista vankeutta. Hän joutuu maksamaan uhrille 400 euroa kärsimyskorvauksia.

Juttua oikaistu 8. tammikuuta kello 17.14 sen osalta, että ratkaisu eteni hovioikeuteen. Aiemmin jutussa kerrottiin, että tuomitut valittivat, vaikka käräjäoikeuden tuomiosta valittivat yksi tuomittu ja syyttäjä.

Lue myös:

    Uusimmat