Lahtelainen tubettaja on kärsinyt kiusaamisesta vuosia – nyt oikeudessa tapaus, jossa Pasin nimissä tehtiin hotellivarauksia, sähkösopimuksia ja uhkauksia eduskuntaan

1:22
Lahtelaista Pasi Viheraho on kiusattu vuosien ajan.

Syyttäjä vaatii miehelle neljän kuukauden ehdollista vankeutta identiteettivarkaudesta, petoksen yrityksistä ja perättömistä vaarailmoituksista.

Lahtelainen tubettaja Pasi Viheraho on kärsinyt vuosikausia laajamittaisesta kiusanteosta. Viherahon nimissä on tehty ilman lupaa lehti- ja tavaratilauksia kymmenien tuhansien eurojen edestä.

Tänään Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa käsiteltiin tapausta, jossa miestä syytettiin identiteettivarkaudesta, petoksen yrityksistä ja perättömistä vaarailmoituksista. Mies oli Viherahona esiintyen tehnyt hotellivarauksia ja sähkösopimuksia. Lisäksi hän oli tilannut verkkokaupasta tavaraa.

Vakavimmat teot koskivat miehen kirjoittelua Ylilauta-keskustelupalstalle. Helmikuussa 2018 hän oli muun muassa kirjoittanut Viherahon nimissä viestin: "Huomenna menen käymään Helsingissä ja menen ammuskelemaan eduskuntatalolle haulikolla. Ja lopuksi räjäytän eduskuntatalon taivaan tuuliin".

Muutama viikko myöhemmin mies kirjoitti samalle keskustelupalstalle kouluun kohdistuvasta uhkauksesta: "tänään menen klo 13:30 rynnäkkökiväärin kanssa Lahden Kärpäsen koululle. Ja ammun siellä 40 oppilasta ja lopuksi sytytän koulun käytävän tuleen".

Vastaavanlaisia kirjoituksia oli kolme muutakin. Syytteen mukaan miehen toiminta on ollut omiaan aiheuttamaan pelastus- tai turvallisuustoimen sekä pakokauhua.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus antaa asiassa tuomion kahden viikon kuluttua.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja