Mainos

Lähiötyttö

Balettitanssija Minna Tervamäki, 42, asui välillä keskustan vilskeessä, mutta oma piha ja luonto vetivät takaisin esikaupunkiin.

Minna Tervamäki asuu miehensä Mikan kanssa Itä-Helsingin Mellunmäessä. Hän tanssii syksyllä Kansallisoopperan Bajadeerissa ja Joutsenlammessa. Tulevaisuudessa näemme Minnan myös omissa produktioissaan.

Lapsuudenkoti

Lapsuudenkoti Helsingin Veräjämäessä

– Olen syntyperäinen helsinkiläinen, mutta minulta puuttuu stadilainen identiteetti. Lapsena keskusta oli minulle vieras. Koulu oli kodin lähellä, samoin Oulunkylän balettikoulu, jossa aloitin tanssitunnit 7-vuotiaana. Kaveritkin löytyivät naapurustosta. Leikimme metsissä ja kävimme uimassa Vantaanjoessa, Pikkukosken uimarannalla. Muistoissani lapsuudenkoti on tilava ja avara. Olohuoneen parketilla pidin tanssiesityksiä vanhemmilleni.

Nuoruusvuosien koti

Nuoruusvuosien koti Helsingin Marjaniemessä

– Kun olin 15-vuotias, vanhempani rakennuttivat talon Marjaniemeen tutun arkkitehdin piirrosten mukaan. Kodistamme kirjoitettiin juttuja sisustuslehtiinkin. En tutustunut alueen nuorisoon, sillä jatkoin koulunkäyntiä Oulunkylän suunnalla, ja illat vietin tanssitunneilla oopperan balettikoulussa. Tältä ajalta jäi kuitenkin rakkaus Itä-Helsingin pyöräily- ja ulkoilumaastoihin.

Ensimmäinen oma asunto

Ensimmäinen oma asunto Helsingin Kampissa

– Muutin omilleni parikymppisenä. Toimivassa yksiössä oli erkkeri ja iso parvi. Kämppä sijaitsi työpaikkani, vanhan oopperan (nykyisen Aleksanterin teatterin) kulmalla. Tein kaksiosaista työpäivää oopperalla: aamuisin treenit ja iltaisin näytös. Niinä päivinä kun ei ollut näytöstä, oli neljän tunnin iltatreenit. Ehdin käydä kotona vain syömässä ja nukkumassa. Usein kävelin töihin Hietalahden kirpputorin läpi ja haistelin samalla meri-ilmaa.

Kaupunkikoti

Kaupunkikoti Helsingin Ullanlinnassa

– Asuin tässä 80-neliöisessä kerrostalokämpässä kymmenen vuotta. Asunto vastasi monella tapaa kaikkia unelmiani: marmorinen kylpyhuone, kaksi kaakeliuunia, korkeat huoneet ja meri lähellä. Jossain vaiheessa aloin kuitenkin kaivata omaa rauhaa – sitä, että voisin kävellä aamuisin kahvikupin kanssa omalle pihalle.

Nykyinen koti

Nykyinen koti Helsingin Mellunkylässä

– Viisi vuotta sitten päätin muuttaa pois keskustasta. Ostimme mieheni kanssa muutama vuosi sitten tämän omakotitalon, vaikka se kaipasikin paljon kunnostamista. Iso piha ja vehreys vetosivat meihin. Remontointi kesti lähes vuoden, mutta se oli vaivan arvoista. Nyt viihdyn täällä täydellisesti. En ihmettelisi, vaikka asuisin täällä loppuelämäni.

Teksti: Silja Massa
Kuvat: Anna Hämäläinen ja Minna Tervamäen albumi

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.