Lähihoitaja ruiskautti spermaansa Tokmannin myyjän päälle Orivedellä – selitti vahingolla, sai silti sakot

Mies tuomittiin sakkoihin hänen ruiskutettua spermaa halpakauppaketjun myyjän päälle Orivedellä syksyllä 2019. Mies oli ruiskauttanut Oriveden Tokmannin myyjän päälle siemennestettään lääkeruiskusta tahrien myyjän housut.

Uhri kertoi, että hän oli ollut asettelemassa vaatteita, kun mies oli lähestynyt häntä takaviistosta ja ruiskuttanut siemennesteen hänen housuilleen. Tämän jälkeen mies poistui myymälästä.

Myyjä kertoi itkeneensä tapahtuman jälkeen, olleensa levoton ja nähneensä painajaisia. Hän oli myös pelännyt tapahtuman toistuvan. Myyjä oli vaatinut mieheltä 1200 euron kärsimyskorvauksia ja 60 euroa uusien farkkujen hankkimiseen.

Mies väitti spermasotkun olleen vahinko

Mies myönsi toimineensa kuvatulla tavalla, mutta kiisti tahallisuuden.

Keski-ikäinen lähihoitaja kertoi työskentelevänsä Tampereen yliopistollisessa sairaalassa Taysissa, ja hänen oli kertomansa mukaan tarkoitus testata siemennesteensä koostumus. Hän kertoi kuitenkin ottaneensa ruiskun mukaansa töistä ja laittaneensa sen takin taskuun.

Hänen kertomansa mukaan siemenneste oli vahingossa lentänyt myyjän päälle hänen ottaessaan kättä taskustaan.

Oikeus: Teko tehtiin tahallaan, ei huolimattomuudesta

Asianosaisten kertomusten lisäksi oikeudessa esiteltiin todisteina KRP:n lausunto ja valokuva. Oikeus ei pitänyt miehen kertomusta vahingosta uskottavana.

– Johtopäätöksenä todetaan, että teko on tyypiltään sellainen, ettei se voi olla huolimattomuudesta tapahtunut, vaan on tehty tahallaan, oikeuden tuomiossa kirjoitetaan.

Mies tuomittiin kunnianloukkauksesta ja lievästä vahingonteosta 40 päiväsakon rangaistukseen, joka hänen tuloillaan tarkoittaa 880 euron seuraamusta. Uhrille hänet määrättiin maksamaan 800 euroa henkisestä kärsimyksestä ja 60 euroa pilalle menneistä farkuista.

Tuomio on lainvoimainen.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat