Mainos

Lähes puolet suomalaisista: Työ on tärkeintä elämässä

Elinkeinoelämän valtuuskunnan EVA:n tänään julkaiseman asennetutkimuksen mukaan työ on keskeinen osa suomalaisten elämää.

Kuitenkin samaan aikaan, kun lähes puolet tutkimukseen vastanneista suomalaisista määritteli työn tärkeimmäksi osaksi elämänsisältöä, lähes kolme neljäsosaa oli sitä mieltä, että suomalaisilla työpaikoilla työskennellään niin kovan paineen alla, että ihmiset palavat loppuun.

Asenteet työtä kohtaan vaihtelevat iän mukaan: selvä enemmistö (75%) yli 65-vuotiaista piti työtä tärkeimpänä sisältönä elämässä. 18-25-vuotiaista enää 35 prosenttia oli samaa mieltä.

Myös koulutustaso vaikutti vastauksiin: korkeammin koulutetut kyseenalaistivat useammin, että työ olisi merkittävin sisältö elämässä.

Vähemmän palkkaa, enemmän vapaa-aikaa

Tutkimuksen mukaan noin 40 prosenttia vastaajista olisi valmis tinkimään palkastaan, jos työaika lyhenisi ja vapaa-aikaa olisi enemmän.

Ajatus työnteon vähentämisestä houkutteli eniten nuoria, paremmin koulutettuja ja paremmassa sosioekonomisessa asemassa olevia palkansaajia.

Tutkimustulokset perustuvat 2052 henkilön antamiin vastauksiin. Vastaajat edustavat koko Suomen 18–70 -vuotiasta väestöä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.