Lähde: Kuningatar Elisabetin mitta tuli täyteen – valmistautuu jo täyttä häkää Harryn ja Meghanin seuraavaan hyökkäykseen

6:37
Harry ja Meghan jättivät virallisesit hovin – kuninkaallisasiantuntija kertoo, miltä heidän tulevaisuutensa todella näyttää

Brittilehti The Sunin hovilähteiden mukaan kuningatar Elisabet valmistautuu prinssi Harryn tulevaan paljastuskirjaan kokoamalla ympärilleen julkiseen herjaukseen ja yksityisyyteen erikoistunutta lakitiimiä.

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan ovat asettaneet lausunnoillaan brittihovin kiusallisiin tilanteisiin jo useaan otteeseen sen jälkeen, kun kaksikko jätti kuninkaalliset velvollisuutensa viime vuonna.

Brittilehti The Sunin hovin lähteiltä saamien tietojen mukaan kuningatar Elisabetin, 95, mitta on tullut täyteen hoviin kohdistuneiden hyökkäysten takia.

Lehdelle puhuneen lähteen mukaan monarkki on "hyvin syvästi ärsyyntynyt toistuviin hyökkäyksiin" ja valmistautuu jo siihen, että niitä voi tulla lisää.

– Kuningatar ja kuninkaallinen perhe hankkii lakiapuja. Harrylle ja Meghanille tehdään selväksi, ettei jatkuvia hyökkäyksiä aiota sietää, The Sunille kerrotaan.

Viimeisimmäksi kuninkaallinen perhe suivaantui pian prinsessa Dianan patsaan julkistamisen jälkeen, kun prinssi Harry ilmoitti pian tapahtuman jälkeen valmistelevansa elämäkertaa, jonka myötä ihmiset saavat kuulla "koko totuuden hänen elämästään". The Sunin lähteiden antamista lausunnoista saakin sen käsityksen, että hovi varautuu nimenomaan prinssi Harryn tulevaan kirjaan liittyvin paljastuksiin jo ennakkoon.

Lehden tietojen mukaan kuninkaalliset etsivät lakiasiantuntijoita, jotka ovat erikoistuneet julkisiin herjauksiin ja yksityisyyteen liittyviin asioihin.

– Jos joku esimerkiksi nimetään kirjassa ja häntä syytetään suoraan jostain, kyseessä voi olla julkinen herjaus tai se voi vahingoittaa heidän yksityisyyttään. Se olisi ironista, jos Harrya ja Meghania syytettäisiin omien lausuntojensa jälkeen jonkun yksityisyyden loukkaamisesta.

Lähteiden mukaan hovin lakitiimi voisi myös mahdollisesti ottaa yhteyttä kirjan kustantajiin pyytääkseen jo ennakkoon varoitusta sisällöstä sekä oikeutta vastata väitteisiin.

Jo ennen prinssi viimeisintä kirjahanketta kuningatar Elisabet on joutunut julkaisemaan lausunnon Sussexin herttuaparin kohutussa Oprah-haastattelussa kuultujen väitteiden jälkeen. Haastattelun jälkeen nousi valtaisa kohu etenkin siitä, kun herttuatar Meghanin mukaan jotkut henkilöt hovissa olisivat spekuloineet rasistiseen sävyyn parin lapsen Archien ihonväriä, kun Meghan odotti esikoistaan.  

Sen sijaan hovi on pysynyt visusti vaiti sen jälkeen, kun prinssi Harry myöhemmin sivalsi isäänsä prinssi Charlesia tämän kyvyistä vanhempana. Prinssin lausunto tulkittiin samalla piikiksi kuningatar Elisabetia ja prinssi Philipiä kohtaan, ja sen ajankohtaa pidettiin hyvin sopimattomana, sillä se tuli julki vain viikkoja prinssi Philipin kuoleman jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja