Prinssi Harryn kirjahankkeelle tyly vastaanotto hovissa – asiantuntija: "Viimeinen naula arkkuun"

1:36
Seuraako prinssi Harry äitinsä Dianan jalanjälkiä? Näin vastaa kuninkaallisasiantuntija

Prinssi Harryn paljastettiin tällä viikolla työskennelleen jo vuoden verran ensi vuonna ilmestyvän muistelmateoksensa parissa. Uutiset eivät nostattaneet brittihovissa riemunkiljahduksia.

Yhdysvaltoihin kohun saattelemana viime vuonna perheineen muuttanut prinssi Harry onnistui tällä viikolla jälleen lyömään monet ällikällä, kun kustantaja tiedotti Sussexin herttuan valmistelleen jo vuoden ajan kaikessa hiljaisuudessa muistelmateostaan.

36-vuotias prinssi kertoi tiedotteessa olevansa innoissaan siitä, että "ihmiset saavat ensikäden tietoa ja koko totuuden hänen elämästään".

Daily Mail -lehden kuninkaallisasiantuntijalla Dan Woottonilla on tekeillä olevasta omaelämäkerrasta varsin karu näkemys. Wootton kirjoittaa Daily Mailissa, että Harryn viimeisin uutispommi tulee torpedoimaan viimeisetkin mahdollisuudet siitä, että prinssi saisi korjattua välinsä isäänsä prinssi Charlesiin ja isoveljeensä prinssi Williamiin.

– Tästä ei ole enää paluuta. Viimeinen naula hovin ja prinssi Harryn suhteen arkkuun on isketty, Wootton tylyttää.

– Tunteiden pyörremyrsky, jossa he elävät vuoden odottaessaan kirjan ilmestymistä tulee olemaan piinaava, hän jatkaa viitaten useisiin läheisiinsä hovissa, jotka ovat kertoneet, että Harryn uutiset on otettu vastaan kauhistuneina.

Hovissa kirja on herättänyt suuttumusta Woottonin mukaan ennen kaikkea siksi, että hovin ja kuninkaalliset velvollisuutensa jättäneet Harry ja Meghan ovat tietoisia siitä, ettei prinssi Charlesilla ja prinssi Williamilla tule asemansa vuoksi olemaan mahdollisuutta taistella vastaan.

Sisäpiirin mukaan uutiset paljastuskirjasta tulivat täysin puskista Walesin prinssille.

– Charles ei tiennyt mitään hankkeesta. Tämä on todella tuskallista ja hänen on vaikeaa hyväksyä se. Oletus on, että hän tulee saamaan uuden iskun Harrylta, hovista kerrotaan.

Clarence Housessa ollaan tiettävästi huolissaan myös siitä, mitä Harry aikoo kirjassaan kertoa äitipuolestaan Camillasta.

– Rehellisesti puhuen Harry ja Cornwallin herttuatar eivät ole koskaan olleet läheisiä. Jos hän puhuu vaikeasta suhteesta, se voi olla vahingollista Charlesin pyrkimyksille tehdä Camillasta kuningatar jonain päivänä.

Lähteiden mukaan myös prinssi William pitää veljensä toimia häpeällisinä ja mauttomina.

Eräs Woottonin haastattelema lähde muistuttaa myös, ettei Harry voi jälkikäteen pestä käsiään siitä, mitä kirjassa kerrotaan.

– Hänen täytyy ottaa vastuu jokaisesta sanastaan. Kiistämiselle ei ole enää mitään sijaa.

Kirja julkaistaan tiedotteen mukaan vuonna 2022 ja sen tuotto menee hyväntekeväisyyteen. Hovissa huomio on kiinnittynyt siihen, että ensi vuosi olisi voinut olla hovin kannalta hyvin positiivinen, sillä kuningatar Elisabet viettää kesän alussa valtakautensa platinajuhlaa. Lisäksi prinssi William täyttää ensi vuonna 40 vuotta, ja kuninkaalliset muistelevat varmasti myös prinsessa Dianaa, jonka kuolemasta tulee niin ikään ensi vuonna kuluneeksi 25 vuotta.

Lähde: Daily Mail

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja