Prinssi Harryn yllätykset jatkuvat: Aikoo kertoa kaiken elämästään hovissa salaa tekeillä olleissa muistelmissaan

9:52
Mitä brittihovissa tapahtuu seuraavaksi? Näin kuninkaallisasiantuntija arvioi Oprah-kohun jälkipyykkiä

Prinssi Harry on työskennellyt jo vuoden ajan salaa omaelämäkerran parissa, jossa hän aikoo kertoa oman version elämästään brittihovissa.

Prinssi Harry kirjoittaa parhaillaan omaelämäkertaa elämästään brittihovissa, paljastaa kustantaja. Muun muassa brittilehti Mirror kertoo Sussexin herttuan tehneen sopimuksen kirjasta Penguin Random Housen kanssa ja teoksen on määrä ilmestyä vuonna 2022. Kustantamon mukaan prinssi on työskennellyt projektin parissa jo vuoden verran.

Kustantamo luonnehtii kirjaa "intiimeiksi ja sydämellisiksi muistelmiksi yhdestä aikamme kiehtovimmasta ja vaikutusvaltaisimmasta globaalista hahmosta" ja lupaa "rehellistä ja vangitsevaa henkilökohtaista muotokuvaa".

Kirjasta tulevat tuotot menevät hyväntekeväisyyteen.

– Olen syvästi kiitollinen mahdollisuudesta jakaa sen, mitä olen oppinut elämässäni tähän mennessä ja innoissani siitä, että ihmiset saavat ensikäden tietoa ja koko totuuden elämästäni, 36-vuotias Harry kommentoi kirjaprojektiaan.

Kommentti saattaa viitata siihen, että Harry tulee paljastamaan kirjassa enemmän syitä, jotka vaikuttivat hänen ja herttuatar Meghanin päätökseen jättää brittihovi taakseen.

Herttuapari on antanut lyhyen ajan sisällä useamman haastattelun, jotka eivät ole antaneet hyvää kuvaa brittihovista. Oprah Winfreyn kohutussa haastattelussa herttuatar Meghan sanoi kohdanneensa hovissa rasismia. Prinssi Harry puolestaan aiheutti kohun hieman myöhemmin vertaamalla podcastissa elämää hovissa eläintarhaan sekä arvostelemalla isänsä prinssi Charlesin kykyjä vanhempana.

– Hän kohteli minua tavalla, jolla häntä kohdeltiin, Harry totesi tavalla, joka tulkittiin Britanniassa piikiksi myös kuningatar Elisabetia ja prinssi Philipiä kohtaan.

Tiedote kirjasta ilmestyi kuitenkin jossain määrin yllättävällä hetkellä. Daily Mailin lähteet nimittäin kertoivat juuri, että Harry ja Meghan tahtoisivat järjestää kesäkuussa syntyneen Lilibet-tyttärensä ristiäiset Windsorin linnassa kuningattaren läsnä ollessa. Tämä on tulkittu vihjeeksi siitä, että Harry olisi halukas paikkaamaan kireitä välejä perheeseensä.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja