Lady Gaga karjui itsensä suomalaisten sydämiin

Laulaja Lady Gaga tarjosi vauhdikkaan shown loppuunmyydylle Hartwall Areenalle.

Laulaja Lady Gaga oli itselleni artisti, joka viihdyttää ja ärsyttää samanaikaisesti. Maanantainen Helsingin-keikka sai minut kuitenkin muokkaamaan mielipiteeni enemmän viihdyttävyyden puolelle.

Lady Gaga on taiteilija, joka panostaa konserteissaan visuaalisuuteen, mikä oli huomattavissa myös Hartwall Areenalla. Show oli pitkälti tuttua Gagaa: yleisölle lirkuttelua ja yllättäviä tilanteita. Jo toisen kappaleen kohdalla yleisö sai hieraista silmiään, kun Lady Gaga avasi haaransa taustatanssijalleen, ja tanssija aloitti suuseksiä muistuttavan demonstroinnin. Tämä ei kuitenkaan tullut järkytyksenä, sillä kyseessä on rohkeista esiintymisistään tunnettu supertähti. Konsertin aikana lavalla nähtiin jättimäinen linnake, mekaaninen hevonen, jättivagina ja paljasta pintaa.

Gagan esiintymisasut olivat yllättävän kesyjä laulajan tyylin huomioon ottaen. Kohuttu liha-asu oli otettu osaksi konserttia, mutta tällä kertaa Gaga pukeutui oikean lihan sijaan keinotekoiseen muotiluomukseen.

Born This Way Ball -kiertueen ensimmäisellä Suomen-keikalla kuultiin yli kymmenen uuden albumin kappaletta ja vain singlejulkaisut edelliseltä albumilta. Se ei itseäni haitannut, koska tunnen Lady Gagan uuden tuotannon huomattavasti vanhaa tuotantoa paremmin. Innokkaat fanit olisivat varmasti halunneet kuulla laulajan ensimmäiseltä albumilta hittien varjoon jääneitä helmiä, mutta konsertti pysyi viihdyttävänä näinkin.

Esityksen aikana Gagalla oli pakonomainen tarve huutaa yleisölleen. Karjahdukset toimivat tunnelman nostattamisessa, mutta jatkuva karjuminen alkoi ärsyttää konsertin edetessä.

Vaikka maanantain konsertti oli laulajalle varmasti hyvin rutiininomainen, ei Gaga ainakaan näyttänyt sitä. Laulajasta välittyi suuri välittäminen ihailijoitaan kohtaan, ja useat fanit saivat konsertin aikana kutsun lavan taakse.

Konsertin huippuhetki koettiin Hair-kappaleen aikana, kun nopeasta tanssikappaleesta oli tehty riisuttu versio, jonka aikana Lady Gagan vahva ääni pääsi oikeuksiinsa. Muuten konsertin aikana käytettiin liikaa taustanauhoja, ja ajoittain kuulosti siltä, kuin Lady Gaga olisi laulanut taustanauhojen päälle.

Kaiken kaikkiaan Lady Gaga tarjosi viihdyttävän elämyksen, jota muistelee mielellään vielä myöhemminkin. Gaga piti shown kasassa alkutahdeista viimeiseen nuottiin asti, eikä yleisö joutunut pettymään, sillä laulajan arvostus ihailijoitaan kohtaan välittyi ensihetkistä asti. Lady Gaga voitti konsertillaan Madonnan parin viikon takaisen konsertin lukemin 6-0.

Lady Gaga konsertoi Hartwall Areenalla vielä huomenna tiistaina.

Konsertissa kuullut kappaleet:

Highway Unicorn (Road to Love)

Government Hooker

Born This Way

Black Jesus † Amen Fashion

Bloody Mary

Bad Romance

Judas

Fashion of His Love

Just Dance

LoveGame

Telephone

Heavy Metal Lover

Bad Kids

Hair

Princess Die

Yoü and I

Electric Chapel

Americano

Poker Face

Alejandro

Paparazzi

Scheiße

The Edge of Glory

Marry the Night

(MTV3-ANTERO ALHONEN)

Lue myös:

    Uusimmat