Laatat muovimattojen päälle

Olemme juuri ostaneet vanhasta puutalosta (rakennettu 1920-luvulla) asunnon ja olemme suunnittelemassa kylpyhuoneremonttia. Kylpyhuoneemme on tehty asuntoon jälkikäteen toiseen kerrokseen peruskorjauksen yhteydessä vuonna 1987. Tarkoituksena olisi laittaa seiniin ja lattiaan laatoitus. Lattiassa ja seinissä on muovimatot, jotka ovat ehjät ja tiukasti kiinni alustassaan. Lattiaan on tehty betonivalu peruskorjauksen yhteydessä. Kylpyhuoneessa on tehty myös kosteusmittaukset rakennustarkastajan toimesta ja kosteusvaurioita ei kylpyhuoneesta löytynyt. Voiko muovimattojen päälle laatoittaa vai pitääkö ne poistaa ennen laatoitusta ja tehdä kosteuseristys uudelleen? Mitä haittaa muovimattojen päälle laatoittamisesta saattaa ilmetä?

Muovimaton päälle laatoittaminen on mahdollista, mutta ei suositeltavaa. Riippuen mattosi laadusta se kutistuu ajan myötä vähän tai paljon. Sen voi nähdä seinien ja lattian liitosnurkasta, jonka mattomies tekee aina teräväksi.

Yleensä jo vuoden päästä nurkka on pyöristynyt, kun matto on kutistunut. Samalla lailla matto kutistuu laattojen allakin ja kun kutistuma on riittävän suuri, maton saumahitsaukset irtoavat ja vesi pääsee betoniin irrottaen kiinni olevan maton ja sen päällä laatat. Sekä betoni että saneerauslaasti ovat sementtipohjaisia ja erittäin emäksisiä, joten matto haurastuu hyvin nopeasti.

Lattialämmityksen lämpö vielä nopeuttaa haurastumista. Luullakseni Henkel-nimisellä valmistajalla on tuote nimeltään vesieristyslaasti, jolla heidän työohjeidensa mukaan voi laatoittaa turvallisesti muovimaton päälle. Vesieristyslaasti on muovipitoinen aine, eikä sementtipohjainen kuten muut aineet. Itselläni ei aineesta ole kokemusta, joten en voi ottaa siihen kantaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja