Lääkärit Saksassa ja Ranskassa riisuivat kaiken – nakukuvilla huomio tärkeään asiaan: "Olemme haavoittuvaisia"

0:58
Epäiletkö koronaa? Katso tästä taudin tyypilliset ja erikoisemmat oireet – näin moni saa taudin vaarallisen muodon

Lääkärit julkaisevat alastonkuvia tärkeän asian puolesta.

Saksalaiset ja ranskalaiset terveysalan ammattilaiset ovat päättäneet riisua vaatteensa netissä. Kuvilla on tarkoitus kiinnittää huomiota siihen, ettei koronaviruskamppailussa tarvittavia henkilönsuojaimia riitä kaikille, kertoo Fox News.

"Jotta voisimme hoitaa teitä turvallisesti, tarvitsemme suojavarusteita"

Saksalainen Blanke bedenken -sivusto jakaa kuvia lääkäreistä ja muista ammattilaisista, jotka peittävät alastonta kehoaan lähinnä stetoskooppien, lääkärikirjojen ja muiden vastaavien välineiden avulla. Sivuston nimi tarkoittaa suomeksi jotakuinkin "alastonta epävarmuutta", kertoo The Guardian.

Saksalaislääkärien kuvat leviävät sosiaalisessa mediassa. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

– Olemme lääkäreitänne. Jotta voisimme hoitaa teitä turvallisesti, tarvitsemme suojavarusteita. Kun ne vähätkin, mitä meillä on, loppuvat, näytämme tältä. Olemme haavoittuvaisia, sivusto kertoo ideastaan. 

– Alastomyys on symboli sille, miten haavoittuvaisia olemme ilman suojaa, myös projektiin osallistunut lääkäri Ruben Bernau kuvaa.

Ranskassa kuvia jakavat hammaslääkärit

Ranskassa käytössä on hashtag #dentisteapoil, joka kääntyy alastomaksi hammaslääkäriksi. Paikalliset hammaslääkärit eivät voi työskennellä, koska suojavarusteita ei ole. Pian töihin pitäisi kuitenkin palata.

– Antakaa meille tapa suojata itseämme ja hoitaa potilaitamme turvallisesti, kun palaamme töihin toukokuun 11. päivä, Catherine Gros kirjoitti Instagramissa.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja