Skottiäiti varoittaa vakavasti sairastuneen teinipoikansa epätyypillisistä koronaoireista – yksi puuttuva oire hämäsi vanhempia

0:58
Mistä koronaviruksen voi tunnistaa? Katso videolta listaus tyypillisimmistä oireista.

Lapsilla ja nuorilla koronavirustauti saattaa oireilla eri tavoin kuin aikuisilla, varoittaa skotlantilainen äiti Evening Express -lehden haastattelussa.

Skotlannissa Aberdeenin kaupungissa asuva perhe ajatteli aluksi, että 13-vuotias Lewis Greig oli saanut jonkun harmittoman taudin. Nuoren vointi huononi yllättäen ja hänelle nousi korkea kuume. Perhe ei osannut epäillä koronavirusta, sillä Lewisin taudinkuvaan ei kuulunut kuivaa yskää.

– Aluksi emme ajatelleet, että se olisi mitään vakavaa. Oletimme, että hänellä on jokin pöpö, joka menisi ohi, Lewisin äiti Karen Simpson sanoo Evening Expressille.

Teinin vointi alkoi kuitenkin asteittain huonontua. Kuumeen lisäksi Lewis kärsi päänsärystä, voimakkaasta väsymyksestä, ihottumasta, punaisista ja turvonneista silmistä sekä oksentelusta.

Vanhemmat veivät lapsensa paikalliseen sairaalaan. Sieltä Lewis siirrettiin Glasgow'ssa sijaitsevaan tehohoitoyksikköön, jossa pojalle tehty koronavirustesti osoittautui positiiviseksi.

Lewis kytkettiin hengityskoneeseen. Teinin tila on tällä hetkellä kriittinen, mutta vakaa. Lewis on näyttänyt merkkejä toipumisesta.

Tartunta voi oireilla eri tavoin lapsilla ja aikuisilla

Karen haluaa varoittaa muita vanhempia koronaviruksen epätyypillisistä oireista, kuten kuivan yskän puuttumisesta, lapsilla. Myös koronatartuntaan liittyviä iho-oireita on havaittu etenkin lapsilla ja nuorilla.

Isossa-Britanniassa lääkärit ovat varoittaneet lisäksi koronavirusepidemiaan yhdistetystä vakavasta tulehdusoireyhtymästä lapsipotilailla.

Suurin osa covid-19-tapauksista on kuitenkin raportoitu aikuisilla, ja leijonanosa lasten koronavirusinfektioista on lieviä.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja