Lääkäri väitti radiossa, että "lihavat vaginat" johtavat keisarileikkauksiin – raivokas vastaisku: "Tämä on kukkua"

Isä auttoi lapsensa maailmaan hotellin parkkipaikalla 1:52
Amerikkalaisisä auttoi vaimonsa synnytyksen läpi parkkipaikalla Milwaukeessa, Wisconsinissa, kun vauva ei malttanut odottaa sairaalaan asti!

Lääkäri väitti lisääntyneiden keisarileikkausmäärien liittyvän "lihaviin vaginoihin".

BBC:n radio-ohjelmassa esiintynyt lääkäri ihmetytti monia kommentillaan keisarileikkausten syistä. Lääkäri Marco Gaudoin väitti brittiradiossa, että "lihavat vaginat" aiheuttavat keisarileikkauksia.

Gaudoin kommentoi ohjelmassa lisääntyneitä keisarileikkausmääriä ja yhdisti ne lisääntyneeseen ylipainoisuuteen.

– Liikalihavuudessa synnytyskanavassa on lisääntynyt määrä rasvakudosta, mikä tekee kanavasta paljon kapeamman, mikä puolestaan vaikeuttaa vauvan läpikulkua, Gaudoin kuvaili.

Gaudoinin mukaan tämä johtaa siihen, että alatiesynnytys voi "estyä".

Kommentit lisäävät äitien syyllisyyttä

Moni media tarttui Gaudoinin vaginakommentteihin. Kidspot-sivuston Jenna Martin huomauttaa, että tarvitsi itse hätäsektion syistä, joihin ei voinut itse vaikuttaa.

– Eikä syy (leikkaukseen) ollut donitsimäärä, jonka söin raskauteni aikaan. Tiedän myös, etten tunne yksinäni syyllisyyttä siitä, että tarvitsin sektion. Ja tuota syyllisyyttä vain lisäisi se, että joku kertoisi minun aiheuttaneen tilanteen itse, kun en, öö, en tiedä, tehnyt tarpeeksi treeniä alapäälläni raskauden aikana, Martin sivaltaa.

Martinin mukaan keisarileikkaukselle voi olla useita syitä, kuten vauvan asento tai terveydentila, ja jokaisen äidin syy on erilainen.

– Mutta mikään näistä syistä – siis ei mikään – liity siihen, minkä kokoinen alapääsi on, Martin sanoo.

"Tämä on kukkua"

Sosiaalisessa mediassa lääkärin kommentit ovat niin ikään herättäneet paheksuntaa.

– Kaveri... En ole laiha. Olen synnyttänyt kuusi kertaa, ei yhtäkään keisarileikkausta tai minkäänlaista tikkiä. Tämä on kukkua, Victoria Sparkes kirjoittaa Facebookissa.

– Näemmä taas yksi tapaus, jossa synnytyslääkäri yrittää saada naiset tuntemaan, etteivät he riitä, Fern Burns ihmettelee.

– Kukapa olisi arvannut, että alapääni on läski. Ehkä lääkärit sanoivat poikani olevan perätilassa säästääkseen tunteitani, Jodi Simpson huokaa.

Myös synnytyslääkäri kumoaa väitteen

The Sunin haastattelema synnytyslääkäri Virginia Beckett huomauttaa, etteivät "lihavat vaginat" liity mitenkään synnytyksenaikaisiin komplikaatioihin. Leikkaukseen päätymisen syynä voi olla esimerkiksi lapsen koko.

– Naiselle voidaan tarjota keisarileikkausta, jotta vahingollisten komplikaatioiden riskiä voidaan vähentää ja lapsi voidaan tuoda maailmaan turvallisesti. Synnytyksen käynnistäminen ja keisarileikkaus ovat turvallisia toimenpiteitä, jotka voivat tuottaa terveyden kannalta paremman lopputuloksen sekä äidille että lapselle, Beckett sanoo.

Beckettin mukaan alapäitä on monen kokoisia ja -muotoisia, mutta naisen painosta riippumatta niiden toiminta on samanlaista.

– Haluamme kiihkeästi kumota väitteet, jotka voivat saada naisen huolestuneeksi vaginansa ulkonäöstä.

Lue myös:

    Uusimmat