Naiselle tehtiin keisarileikkaus ilman puudutusta – ei halunnut edes nähdä vastasyntynyttä lastaan: "Viekää hänet pois!"

2:35
Videolla kuuro Heidi kertoo synnytyksestään, jossa mukana oli myös tulkki.

Ilman anestesiaa tehty keisarileikkaus oli 37-vuotiaan yhdysvaltalaisnaisen elämän hirvein kokemus. Naisen koettelemuksista kertoo muun muassa NZ Herald -sivusto.

37-vuotias yhdysvaltalainen Rachel Somerstein kertoo, että keisarileikkaus ilman puudutusta oli hänen elämänsä karmein kokemus.

Rachel kertoi tarinansa myös Longreads.com-sivustolla. Hän sanoo koko operaation olleen silkkaa kärsimystä pieleen menneen selkäydinpuudutuksen takia.

Synnytystrauman vuoksi hänen oli aluksi vaikeaa rakastaa tytärtään. Hän ei halunnut edes koskea lapseensa.

Synnytyslääkärin syy

Rachel ei syytä anestesialääkäriä vaan synnytyslääkäriä.

– Mielestäni tästä on vastuussa synnytyslääkärini, joka ei kuunnellut minua vaan jatkoi leikkausta huudoistani huolimatta.

Rachel kertoo myös, ettei hän nostanut tapahtuneesta syytettä, koska hänen tuntui olevan vaikeaa löytää ketään puolustamaan häntä. Hänen mukaansa eräs lakimies oli todennut, että hätäsektio oli kestänyt vain muutaman minuutin. Toinen juristi taas oli hänen mukaansa ihmetellyt: ”Olet terve, samoin tyttäresi. Miksi olet niin järkyttynyt?”

Ongelmia puudutuksessa

Rachelin mukaan ensimmäinen varoitusmerkki tuskallisesta operaatiosta oli jo se, että nukutuslääkäri joutui antamaan epiduraalin kolmesti ennen kuin puudutus viimein tehosi.

Rachelin synnytys kesti 24 tuntia. Kun vauvan sydämen syketiheys ei palautunut turvalliselle tasolle, hoitaja ehdotti hätäsektiota.

NZ Herald -sivuston mukaan synnytyslääkäri oli myöhemmin kuvannut Rachelin synnytystä asiakirjoissa sanomalla, että potilaalla oli paljon vaikeuksia sietää kipua.

Ei halunnut lasta lähelleen

Kun Rachel näki vauvansa ensimmäistä kertaa, hän ei pystynyt edes katsomaan lastaan.

– Ei, ei, en halua nähdä häntä. En pysty katsomaan häneen. Viekää hänet pois! Rachel muistelee huutaneensa hoitajalle.

Rachel on huolissaan myös siitä, miten tyttö myöhemmin reagoi, jos saa kuulla äitinsä ensireaktiosta.

– Voitteko kuvitella, miltä hänestä tuntuu lukea tätä. Jos hän saa tietää, että hänen elämänsä ensimmäisinä tunteina lähetin hänet pois.

Rachelin tytär on nyt miltei 4-vuotias. Nyt hän pystyy rakastamaan tätä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja