Lääkäri määräsi orgasmeja hoidoksi naisen masennukseen – näin kävi

Säännöllinen seksi auttoi tasapainottamaan masentuneen naisen mielialaa.

Whimn.com.au-sivusto kertoo Penny Sullivanista (nimi muutettu), joka oli kamppaillut mielenterveytensä kanssa vuosikymmeniä ennen kuin hänelle vihdoin diagnosoitiin kaksisuuntainen mielialahäiriö.

Vuosikausien ahdistuksen, vihan tunteiden sekä masennuksen jälkeen diagnoosi oli helpotus, kun erilaiset oireet saivat selityksensä.

Diagnoosin myötä Sullivanin lääkäri määräsi tälle lääkityksen, kehotti jättämään alkoholin ja aloittamaan liikuntaharrastuksen. Mutta lääkäri määräsi naiselle myös jotain muuta. Hän nimittäin kehotti Sullivania harrastamaan seksiä niin paljon kuin tämä vain jaksaisi. Naisen seksihalut olivat luonnostaan korkeat, ja hän noudatti lääkärin neuvoa aviomiehensä suosiollisella avustuksella.

Sullivan oli yllättynyt huomatessaan, että säännölliset orgasmit todellakin tasapainottivat hänen mielialaansa. Joskus pelkkä läheisyys riitti.

– Meidän ei aina tarvitse harrastaa yhdyntää, yksinkertaisesti koskeminen, syleily tai pelkkä peuhaaminen ja yhteyden tunteminen voivat olla aivan yhtä mahtavia tapoja saada hyvää oloa, nainen kertoo whimn.com.au-sivustolle.

Sullivanin mukaan säännöllinen seksi on mielialan tasapainottamisen lisäksi vahvistanut avioparin välistä yhteyttä, joka kolmen lapsen jälkeen oli hieman kateissa. Sullivanin mukaan parin rakkauselämä on parantunut huimasti.

Säännöllisellä seksillä lukuisia terveyshyötyjä

Seksologi Isiah McKimmien mukaan ei ole ihme, että seksi parantaa mielialaa. Seksin ja orgasmin aikana vapautuu nimittäin erilaisia hormoneja, jotka rentouttavat ja auttavat madaltamaan kortisoli- eli stressihormonitasoja.

– Lisäksi siemenneste sisältää mietoja antidepressantteja yhdisteitä. Niillä naisilla, jotka harrastavat suojaamatonta seksiä kumppaniensa kanssa, on todettu olevan korkeampi mieliala verrattuna naisiin, jotka aina tai yleensä käyttävät kondomeja, McKimmie kertoo.

Niinpä seksin aikaansaama hormoni- ja endorfiinicocktail voi auttaa ahdistuksen ja masennuksen kanssa parantaen samalla myös itsetuntoa. Säännöllinen seksi voi myös madaltaa verenpainetta, vähentää sydänkohtauksen ja halvausten riskiä sekä parantaa vastustuskykyä.

McKimmie muistuttaa, ettei seksille saa kuitenkaan antaa liikaa valtaa, vaan myös muita keinoja tunteiden käsittelyyn pitäisi löytää. Myös suojaamattoman seksin vaarat tulee huomioida.

Lähde: Whimn

***

2:18

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja