Lääkäri käytti liian kovia otteita synnytyksessä – karmeat seuraukset

Pennsylvanian osavaltio Yhdysvalloissa on suostunut maksamaan 42 miljoonaa dollaria pienen pojan vanhemmille, koska poika sai aivovaurion synnytyksessä. Lääkäri oli ottanut synnytyspihdeillä lapsen päästä kiinni ja yrittänyt kiskoa tämän ulos.

Uutissivusto New York Postin mukaan Pennsylvanian osavaltio on vetänyt pois valituksensa ja suostunut maksamaan 42 miljoonan dollarin suuruisen korvauksen pienen pojan vanhemmille, Christiana Latelle ja Nathan Armoltille, koska poika vammautui synnytyksessä.

Pojan vanhempien asianajajan mukaan synnytyksestä vastaava lääkäri oli ilmeisesti tarttunut lapsen päähän synnytyspihdeillä ja yrittänyt kiskoa tämän ulos. Pojan kalloon tuli murtuma, aivot vaurioituvat ja hän sai aivoverenvuodon.

Asiaa käsittelevä tuomari oli vanhempien kanssa samaa mieltä siitä, että näin kovia otteita ei olisi tarvittu, koska lapsen ja äidin tila ei ollut kriittinen.

Viisivuotias poika ei osaa puhua

Lääkärin todettiin ottaneen pihdit käyttöön jo sen jälkeen, kun äiti oli työntänyt lasta ulos ensimmäisen kerran. Lääkäriä kuvailtiin ahdistuneeksi, vaikka syytä huoleen ei ollut.

Nyt viisivuotias poika ymmärtää puhetta, mutta ei osaa puhua, lukea tai kirjoittaa. Lisäksi hän joutuu jossain vaiheessa istumaan pyörätuolissa.

Korvaus tulevien hoitokustannusten varalle

Valtaosa maksettavasta summasta on tarkoitettu kattamaan pojan hoitoon ja tuettuun asumiseen tulevaisuudessa kuluvat kustannukset. Tuomari oli vanhempien kanssa samaa mieltä siitä, että vanhemmat eivät pysty hoitamaan poikaa yksin hänen aikuistuessaan ja että hän siksi tulee todennäköisesti tarvitsemaan laitoshoitoa.

Korvausta maksetaan myös pojan kokemasta kivusta ja särystä, hänen tulevista ansiotulojen menestyksestään sekä kattamaan jo kuluneet terveydenhuoltokustannukset.

Vanhemmat syyttivät osavaltiota julkisen terveydenhuoltolaitoksen synnytyslääkärin tekemistä virheistä. Lääkäriä itseään vastaan ei nostettu syytteitä.

* * *

Toimi näin, jos lapsesi on vaarassa tukehtua.

0:44

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja