Mainos

Lääkäri käännytti kolmesti pois – pienen pojan äiti kuoli syöpään muutama päivä myöhemmin

Pienen pojan äiti oli vieraillut lääkärin luona useampaan otteeseen, mutta lähetetty joka kerta kotiin lepäämään. Vain päiviä oireiden ilmaantumisen jälkeen nainen kuoli aggressiiviseen syöpään.

40-vuotias Gemma Thomas kuoli vain päiviä sen jälkeen, kun diagnoosi akuutista myeloonisesta leukemiasta tuli ilmi. Viime viikon perjantaina Gemma nukkui pois aviomies ja kahdeksanvuotias poika rinnallaan. Kyseinen syöpämuoto on tyypillinen vanhemmalla väestöllä, eikä kenelläkään ollut aavistustakaan siitä, että syöpä oli iskenyt nuoreen äitiin.

– Koen sanoinkuvaamatonta kipua. Vain kolme päivää akuutin myelooniseen leukemian tultua ilmi minun rakas vaimoni Gemma nukkui pois perheensä ja ystäviensä ympäröimänä, Thomasin puoliso, englantilainen tv-juontaja Simon Thomas kirjoitti Twitterissä päivä vaimonsa poismenon jälkeen.

"Haluan sanoa, etten syytä asiasta lääkäreitä"

Aviomiehen mukaan Gemma oli vieraillut lääkärinsä luona peräti kolme kertaa viikon sisään, mutta palannut joka kerta kotiin vain resepti ja lepäämiskehotus mukanaan. Vasta todella huonoon kuntoon mentyään Gemma pääsi sairaalaan, jossa kaikkien järkytykseksi lääkärit diagnosoivat hänelle aggressiivisen syövän.

Syöpähoidot käynnistettiin välittömästi diagnoosin tultua ilmi, ja aluksi ne näyttivätkin tehoavan toivotulla tavalla. Positiivisesta alusta huolimatta vain kolme päivää hoitojen alkamisen jälkeen perheelle jouduttiin kertomaan huonot uutiset; äidillä oli vain tunteja elinaikaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Viime perjantaina Gemman kunto oli mennyt niin heikoksi, ettei hän pystynyt edes puhumaan tai hyvästelemään kahdeksanvuotiasta poikaansa. Riipivästä surusta huolimatta Simon ei syytä tapahtuneesta lääkäreitä, jotka eivät useammasta käynnistä huolimatta ottaneet hänen vaimonsa oireita tosissaan.

–  Haluan sanoa, etten syytä asiasta lääkäreitä. Haluan sanoa, että jos olet huolissasi jostain, etkä saa lääkäriltäsi vastausta, painosta heitä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Kävimme siellä kolme kertaa. Jopa maanantaiaamuna meille tarjottiin lääkkeitä ja kehotettiin menemään kotiin lepäämään. Kaksitoista tuntia myöhemmin hänelle diagnosoitiin verisyöpä. Heitä täytyy painostaa, Simon kertoo.

Miehen mukaan heidän pieni poikansa Ethan on surun murtama äidin kuoltua vain viikkoja ennen joulua. Isän mukaan täksi jouluksi heidän poikansa ei toivo lahjaksi mitään niin paljon kuin sitä, että hän saisi äitinsä takaisin. Valitettavasti tämä harras toive ei koskaan toteudu. 

Lähteet: Mirror, Kidspot 

***

5:18

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.