Laajakaista

Muuttaessa uuteen kotiin on hyvä miettiä myös kodin Internet-yhteyksiä. Uudet tekniikat mahdollistavat myös koteihin erittäin nopean, kiinteän Internet-yhteyden kilpailukykyiseen hintaan. Tekniikoista suosituimmaksi on noussut ADSL-tekniikka (Asymmetric Digital Subscriber Line).

Kiinteällä Internet-yhteydellä tarkoitetaan, että yhteys on aina auki. Mitään erillistä kirjautumista ei tarvita, niin kuin perinteisessä modeemiyhteydessä (ISDN) ja nopeudet ovat parhaimmillaan 20 kertaiset modeemiyhteyteen verrattuna.

ADSL-yhteys on edullinen, koska se ei pidä puhelinlinjaa varattuna eikä näin ollen aiheuta käyttäjälle puhelinmaksuja. Yhteydestä peritään kiinteä kuukausimaksu, joten surffausajan kasvaessa lasku ei kasva. ADSL hyödyntää puhelinlinjan kuparikaapelin taajuuskaistan koko leveydeltä.

ADSL-liittymien saatavuus on toistaiseksi keskittynyt pääkaupunkiseudulle ja suurimpiin kaupunkeihin, Turkuun ja Tampereelle. Liittymiä löytyy eri nopeuksilla ja jaettuna tai jakamattomana. Hinnoissa on paljon eroja, joten liittymiä kannattaa vertailla, jo ominaisuuksienkin vuoksi.

Lisätietoja MTV3 Laajakaistaliittymästä saat osoitteesta www.mtv3.fi/laajakaista.

Selvitysten mukaan laajakaistan hankkiminen lisää valtavasti Internetin käyttöä. Noin puolet laajakaistakäyttäjistä ilmoitti käyttävänsä aiempaa enemmän Internetin pankkipalveluita, uutispalveluita ja säätietopalveluja. Myös verkkolehtiä luetaan enemmän kuin ennen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja