Kysely selvitti: Käyttäisivätkö suomalaiset aikuisten potkupukua?

Rento oloasu valloittaa maailmaa. AVA kysyi lukijoiltaan, käyttäisivätkö he "aikuisten potkupukua" kotona tai julkisilla paikoilla – vai jäisikö asu hankkimatta.

Muun muassa OnePiece on lanseerannut aikuisille suunnatun puuvillaisen kokoasun, jota löytyy lukuisissa eri kuoseissa. AVA kysyi lukijoiltaan, vetäisivätkö he ylleen tämän rennon, hupullisen asun, joka muistuttaa myös opiskeluajoilta tuttua haalaria.

Suurin osa vastanneista, 46 prosenttia, oli sitä mieltä, että voisivat käyttää asua kotona, mutta eivät julkisilla paikoilla. 44 prosenttia ilmoitti, ettei käyttäisi asua missään. 10 prosenttia kyselyyn osallistuneista kertoi, että he käyttäisivät asua mielellään missä tahansa.

"Haalari pitää vilukissan lämpimänä"

Kyselyyn vastanneista 46 prosenttia käyttäisi leikkimielisesti aikuisten potkupuvuksikin kutsuttua asua mielellään kotona, mutta julkisille paikoille he pukisivat muuta ylle. Moni ihastui ajatukseen asun rentoudesta ja ottaisi asun esimerkiksi mökille mukaan.

– Kotona vetäisin mieluusti ylle tällaisen oloasun! Julkisilla paikoilla en kuitenkaan haalareissa hiippailisi.

– Kyllä tuota muuallakin kun kotona voisin käyttää, mutta ehkä enemmän rennossa ympäristössä. Kyllä sitä nyt tutun luokse voi sunnuntaikahville lähteä sellaisissa! Varmasti yltyisin kampukselle sellaisessa lähtemään jonain päivinä. Kuvitella nyt miten mukava tuo on! Tahdon olla sellainen päällä koko joululoman. Viime kesänä ne olivat esimerkiksi Roskilde-festivaaleilla aivan hitti.

– Kiva kotiasu talvi-iltoina! Ja etenkin mökille.

– Kotona voisi olla leppoisa ja lämmin vaate näin talvikaudella.

– Aluksi vastustin tätä muoti-ilmiötä jyrkästi, mutta nyt muotiblogeja selailtuani olen pikkuhiljaa muuttanut mielipidettäni. En ikinä käyttäisi sitä arkena, mutta kotiasuksi sellainen voisi olla kiva. Ajatus ihanan pehmeästä haalarista keskellä kylmää ja synkkää talvea on melkoisen lämmittävä ajatus! Sopisi hyvin rentoilupäivään.

– En lähtisi julkisille paikoille siinä, mutta kotona tai mökillä se olisi mukava, rento oloasu.

– En tiedä mitään ihanampaa oloasua kotioloihin kuin haalarin. Haalari pitää koko vilukissan lämpimänä eikä tarvitse miettiä mitä pukee päälleen.

– Kuulostaa ihanan rennolta! Kotiin tällainen oloasu voisi olla omiaan. Kaupungille en siinä kuitenkaan lähtisi. Katukuvassa sopinee paremmin teini-ikäisen päälle?

– En todellakaan käyttäisi kodin ulkopuolella! Potkupuvun näköinen asu aikuisella? Luulen, että kyseessä on taas ohimenevä trendi, joka on parissa vuodessa ohi aivan kuin Crocsit.

– Lapsille tämmöiset potkupuvut sopii paremmin kuin aikuisille. Näyttää mielestäni naurettavalta kyseiset puvut. Kotona niitä voi käyttää jos haluaa, mutta ei julkisilla paikoilla!

– Kotona saan olla missä vaatteissa tahansa. Julkisesti kuljen sopivasti pukeutuneena.

"Olen ohittanut potkupukuiän"

Vastanneista 44 prosenttia ei lämmennyt ajatukselle rennosta kokohaalarista. Heitä askarrutti muun muassa, miten vessassa käynti haalarissa hoituu – ja osan mielestä potkupuvun kuuluu jäädä lapsuuteen.

– Vaatteiden avulla on helppo ilmaista itseään. Panostan ulkoiseen habitukseen, haluan vaatteiden ilmaisevan jotain itsestäni, näin ollen en ikinä käyttäisi aikuisten potkupukua. Se ilmaisee sen käyttäjästä vain tämän laiskuudesta pukeutumiseen ja itsensä ilmaisemiseen vaatteiden avulla!

– Erittäin epäkäytännöllistä esimerkiksi vessakäynneillä, kun joutuu riisumaan itsensä lähes nakuksi!

– Puku sopii 1-2-vuotiaille lapsille! Se näyttää heidän päällänsä jopa trendikkäältä. Aikuiset näyttävät puku päällä naurettavilta.

– Tavalliset haalaritkin ovat jo hankalia, kun päivän mittaan pitää käydä vessassa.

– Olen todellakin jo ohittanut potkupukuiän.

"Ei aina tarvitse miettiä muiden mielipiteitä"

Kymmenen prosenttia vastanneista vetäisi hauskan ja rennon asun rohkeasti ylle myös ihmisten ilmoille. Miksi piitata muiden mielipiteistä, jos itse tykkää vaatteistaan?

– Kokeilen muodin saralla aina uusia tuulia mielelläni. Kun kaikkea testaa, voi itse löytää omat suosikkinsa ja inhokkinsa. Voisin hyvin kuvitella käyväni lenkillä koiran kanssa tai piipahtavani lähikaupassa potkupuvussa.

– Miksi ei? Helppo laittaa päälle, rento, se on se oma asenne miten sitä vaatetta kantaa. Mitä noloa mennä kyseisessä vaatteessa kauppaan? Ei aina tarvitse miettiä muiden mielipiteitä, varsinkin jos itse tykkää asiasta.

– No en ehkä missä tahansa, mutta harkitsen vakavasti asun hankkimista, koska pitäisi löytää vaate, jolla lähteä nopeasti ulos koiranpennun kanssa.

– Näyttää se varmaan aika söpöltä.

Kuvat: Shutterstock (Kuvissa näkyvät vaatteet eivät ole OnePiece-tuotteita.)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja