KYSELY: Saitko lapsen myöhemmällä iällä?

Oletko tullut äidiksi tai isäksi nelikymppisenä tai reilusti vanhempana? Vastaa nimettömänä Studio55.fin kyselyyn.

Naisten kohdalla nelikymppistä synnyttäjää pidetään jo vanhana, miehet voivat tulla isiksi varsin helposti paljon myöhemminkin. Minkä ikäinen sinä olit tullessasi ”vanhana” vanhemmaksi?

Ajoititko perheen perustamisen tarkoituksella myöhäiselle iälle? Miksi? Vai oliko taustalla lapsettomuudesta kärsimistä? Tai olitko kenties jo useamman lapsen vanhempi, joka yllätettiinkin iltatähdellä?

Miltä tieto lapsen tulosta tuntui? Pelottiko raskaus tai pikkulapsiarjen jaksaminen oman iän vuoksi? Toteutuivatko pelot, vai olivatko ne turhia?

Jos sinulla oli jo ennestään nuorena saatuja lapsia, niin millä tavalla myöhään äidiksi tai isäksi tuleminen oli erilaista? Olivatko jotkin asiat erityisen raskaita tai helppoja? Muuttuivatko näkemykset kasvatuksesta?

Minkä ikäinen lapsesi on nyt? Entä sinä itse? Oletko ollut huolissasi siitä, vanhenetko liian ”nopeasti” lapsen ollessa vielä nuori? Tai ovatko muut arvostelleet sinua?

Vastauksia voidaan julkaista nimettömänä tai nimimerkillä Studio55.fi-sivustolla. Yhteystietoja pyydetään vain toimittajan mahdollista yhteydenottoa varten.

Kysely on päättynyt.

Lue myös:

    Uusimmat