Kysely: Pelastettiinko henkesi tai pelastitko toisen hengen?

Onko joku pelastanut sinun henkesi, vai pelastitko sinä jonkun muun vaarasta? Kerro kokemuksestasi nimettömänä Studio55.fin kyselyssä.

Meistä jokainen voi joutua tilanteeseen, jossa elämä on hiuskarvan varassa.

Jos sinun henkesi on joskus pelastettu, millaisessa tilanteessa niin kävi? Oletko esimerkiksi meinannut hukkua, tukehtua, jäädä auton alle tai joutua tulipalon uhriksi? Tai eksyitkö metsään pitkäksi aikaa löytämättä omin voimin takaisin? Vai oletko kenties saanut aivoinfarktin tai joutunut diabeettiseen sokkiin niin, että tilanteen ymmärtäminen ja henkesi pelastaminen on jäänyt muiden ihmisten käsiin?

Jos olet päin vastoin pelastanut jonkun hengen, miten se kävi? Osasitko esimerkiksi Heimlichin otteen kriittisellä hetkellä, nappasitko auton alle syöksymässä ollutta lasta hihasta tai ymmärsitkö henkilön suupielen roikkumisen ja puhevaikeuksien johtuvan aivoinfarktista?

Millainen onnettomuustilanne oli tarkemmin? Entä missä se tapahtui: kotona, lomamatkalla, mökillä, kadulla vai töissä? Oliko paikalla muita ihmisiä?

Kuinka nopeasti hätätilanne huomattiin? Kuka lähti ensimmäisenä auttamaan? Jos olit pelastaja, epäröitkö vai toimitko heti? Pelottiko tilanne sinua?

Kiititkö pelastajaa tai kiitettiinkö sinua jotenkin? Jäikö tapahtuma kummittelemaan mieleesi? Koetko, että tapahtuma olisi muuttanut sinua tai suhtautumistasi asioihin?

Toimisitko samalla lailla uudelleen? Tai jos sinut pelastettiin, olisitko itse tehnyt saman, jos olisit nähnyt tilanteen?

Yhteystietoja pyydetään vain mahdollista toimittajan yhteydenottoa varten.

Lue myös:

    Uusimmat