Kysely paljasti: Näin moni suomalainen hyväksyy pettämissivustot

AVAn kysely selvitti, kuinka moni suomalainen hyväksyy Suomeen rantautuneet pettämissivustot. Suurin osa suomalaisista tuntuu olevan rehellisyyden kannalla.

Pettäjille on avattu nyt Suomessakin omia palveluita: esimerkiksi Victoria Milan ja Ashley Madison tarjoavat apua salarakkaan etsimisessä. Parisuhteessa elävät miehet ja naiset voivat sivuston kautta löytää itselleen toisen kumppanin.

AVA kysyi lukijoiltaan, mitä mieltä he ovat Suomeen rantautuneista pettämissivustoista. Vastauksia tuli yli 860 kappaletta. Vastanneista 11 prosenttia pitää ilmiötä mielenkiintoisena ja on itsekin vieraillut sivustolla. 23,5 prosenttia ei puolestaan ollut kuullutkaan pettämissivustoista. Suurin osa, eli 65,5 prosenttia ei hyväksy pettämissivustoja tai niiden käyttäjiä. Näin AVAlaiset perustelivat mielipiteitään.

Sivusto tai ei, pettämistä tapahtuu

"Sivusto tai ei, se pettäminen tulee tapahtumaan joka tapauksessa, jos on tapahtuakseen. Oma vastaus kysymykseen olisi: kyllä, olen kuullut sivustosta – en ole käynyt sillä, mutta hyväksyn sen silti."

"Aivan sairasta. Tämä kehottaa hedonistiseen ja itsekkääseen elämään. Minä ja minun halut. Mikään muu ei merkitse mitään. Se, että osallistuu tällaisille sivustoille, kertoo arvojen romuttumisesta. Tee toisille,niin kuin haluaisit itsellesi tehtävän."

"Pettäminen on "helppo ratkaisu" ongelmiin josta pitäisi keskustella kumppanin kanssa. Ei siitä tarvitse tehdä vielä helpompaa. Toisaalta, jos kumppani ei ole enää kiinnostunut seksistä, saattaa olla, että pariskunta tulee siihen tulokseen että saa käydä muiden luona tiettyjä rajoja noudattaen. Silloin saa minun puolesta olla tämmöinen sivu. Mutta se ei ole pettämistä, vaan kyseessä on silloin avoin suhde, joka on ihan eri asia. Pettäminen on valehtelua, eikä se ole oikein."

"On säälittävää tehdä rahaa moraalittomuudella. Miten tällaisten sivustojen perustajat voivat katsoa itseään peiliin ja olla ylpeitä bisneksestään? Uskomatonta, ihan uskomatonta. Tuleeko seuraavaksi Tilaa palkkamurhaaja -sivut?"

"Kammottava ajatus! Ihan järkyttävää, että parisuhteen normeja mennään tuolla tavoin ehdoin tahdoin heiluttelemaan ja moisia kiusauksia laitetaan esille."

"En kyllä ymmärrä mihin tuollaisia sivustoja tarvitaan... Kaikki eivät petä ja valehtele, vaikka sitä kuinka tolkutettaisiin joka saitilla! Itseni lähinnä inhottaa pelkkä ajatuskin. Kohta mikään ei ole pyhää ja hedonistiset arvot nousevat arvoon arvaamattomaan. Ällöttävää. Miten pettävät puolisot voivat katsoa edes itseään peilistä silmiin?"

"Jos oma kumppani ei innosta enää on aika erota ja katsella mielellään sinne peiliin, siis tutkaillakseen sisintään, eikä hakea jotain, mitä lie jännitystä noin tökeröllä tavalla. Onhan ihmisellä edelleen alkukantaiset lisääntymisvietit, mutta ne eivät istu nykynormin mukaiseen parisuhteeseen. Siihen siis on turha ryhtyä jos ei yksinkertaisesti ole riittävän kyvykäs. Vetoan teihin, tietokonevelhot: pistäkääpäs sivustoja uusiksi. Niin kuin taannoin tehtiin vain "riittävän" kauniiden ihmisten deittisivustolle."

"En voi ymmärtää, kuka tätä palvelua käyttää. Eikö ole pokkaa yksinkertaisesti laittaa lusikoita jakoon, jos tuntuu, että yhteistä tulevaisuutta ei enää ole? Miksi pitää perustaa salasuhde ja tuhlata oman kumppanin aikaa ja mahdollisuuksia löytää itselleen parempi ja sopivampi kumppani, joka oikeasti haluaa olla hänen kanssaan ja pysyä uskollisena?"


AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja