Kysely: Miten sait apua suolistovaivoihin? Kerro ja voita kirjapalkinto!

Saitko apua suolistovaivaan? Jaa kokemuksesi Studio55.fin kyselyssä.

Liki jokainen kokee elämänsä aikana jonkinlaisia vatsavaivoja. Yleisimpiä suomalaisilla ovat toiminnalliset vatsavaivat, kuten ärtyvän suolen oireyhtymä (irritable bowel syndrome, IBS). Myös tulehdukselliset suolistosairaudet ovat yleistyneet, sellainen vaivaa jo yli 40 000 suomalaista. Näitä ovat haavainen paksusuolentulehdus sekä Crohnin tauti. 

Oletko saanut avun tai helpotusta suolistovaivoihin? Miten? Löysitkö kenties ruokavalion, joka lievitti vatsaoireitasi tai poisti ne kokonaan? Lisäsitkö tai poistitko jotain ruokavaliostasi?

Löytyikö apu ehkä jonkin arkisen tavan myötä? Auttoiko vatsaoireisiisi kenties elämäntapamuutos tai liikunta? Paransiko vatsan vointia stressin poistaminen tai henkisen puolen ratkaisut elämässä? Vai oliko syynä jokin muu?

Vastaa alla olevan lomakkeen kautta. Vastanneiden kesken arvotaan ravitsemusterapeutti Reijo Laatikaisen kaksi Herkän vatsan valinnat -kirjaa (Kirjapaja). Kirjan arvo on noin 28 euroa. Kysely on päättynyt.

Vastauksia voidaan julkaista nimettömänä tai nimimerkillä Studio55.fi-sivustolla. Yhteystietoja pyydetään vain toimittajan mahdollista yhteydenottoa varten.

Maanantaina 2. marraskuuta Studio55.fi-ohjelmassa puhutaan tulehduksellisista suolistosairauksista. Muista katsoa!

säännöt

Lähteet: potilaanlaakarilehti.fi, terveyskirjasto.fi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja