Kynttilälyhtyjä syysiltaan

Pimeässä syysillassa kannattaa valjastaa käyttöön kaikki mahdollinen valo, ettei kaamosmasennus pääse iskemään. Arki-illan iloksi kuin myös illanistujaisten tunnelman luojaksi sytytetään kynttilät, tuikut ja lyhdyt. Lepattavien liekkien loimussa ajatus lepää ja mieli virkistyy. Lyhdyt piristävät parvekkeen syysilmettä, pihalla ulko-oven edustalla ne toivottavat oman väen kuin vieraatkin tervetulleeksi, sisätiloissa lyhdyllä luodaan tunnelmaa kuin takkatulella ikään.

Kaupoissa on tarjolla toinen toistaan kauniimpia lyhtyjä ja tuikkuja. Perinteisten laatikkomaisten lyhtymallien rinnalle on tullut idän eksoottisia muotoja ja koristeellisia leikkauksia. Lyhtyjen materiaalina on käytetty erilaisia metallisekoitteita, alumiinia tai tako- ja valurautaa.

Kynttilöiksi suositellaan vain pieniä lämpökynttilöitä. Vaikka lyhdyt on usein varustettu tulta suojaavalla lasikuvulla, ei niitä pidä jättää valvomatta. Useimpien metalliosat lämpenevät nopeasti polttavan kuumiksi, joten kynttilälyhtyä tulee polttaa vain lämpöä kestävällä alustalla eikä sen lähelle pidä jättää syttyviä materiaaleja.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja