Kylpyhuoneen remontti edessä? Kevään laattatrendit esittelyssä

Kylpyhuoneen laattoja löytyy tänä keväänä jokaiseen makuun. Kylpyhuoneissa nähdään paljon rohkeita yhdistelmiä värien, laattojen koon ja pintamateriaalin suhteen.

Kylpyhuoneeseen luodaan tehosteita pystyboordein ja lattiamateriaalien vaihtelulla. Esimerkiksi suihkun alle voidaan latoa jokikiviä. Puoliseinillä tai lasilla saadaan myös jaettua tilaa sekä tehtyä huoneesta isomman näköisen.

Lattia- ja seinälaattoja voidaan latoa laatasta riippuen hyvin monella tavalla. Kaikki vaihtoehdot ovat sallittuja. Saumavärikin on mahdollista sävyttää monella tavalla.

Kylpyhuoneen remonttia suunnitellessa kannattaa pyytää mallilaattoja kotiin testattavaksi. Muista, että myös huoneen valaistus vaikuttaa lopputulokseen.

Ylellinen marmori

Marmori on aina tyylikkään ja arvokkaan näköinen vaihtoehto kylpyhuoneeseen. Marmorin uniikki kuvio on ylellisen näköinen, sillä jokainen laatta on hieman erilainen. Marmoria löytyy myös useassa eri sävyssä, vaikkakin erityisesti valkoista nähdään tällä hetkellä paljon. Aidon marmorin ohelle löytyy myös edullisempaa marmorijäljitelmää.

Kolmiulotteiset pinnat

Kylpyhuoneeseen saa luotua mielenkiintoisen tunnelman kolmiulotteisilla laatoilla. Symmetriset punontakuosit, timanttimaiset pinnat sekä erilaiset kuviot näyttävät kauniilta isoinakin pintoina. Kolmiulotteisuutta voi myös lisätä kylpyhuoneeseen pieninä tehosteina esimerkiksi pystypalkkien muodossa.

Rouhea kivi

Kivilaatat ovat luonnollisen näköinen valinta kylpyhuoneeseen. Erityisesti tummat sävyt mattaisella viimeistelyllä ovat käytännöllinen vaihtoehto, sillä lika ja pöly eivät erotu niistä. Betonia jäljittelevät laatat tuovat ripauksen asennetta kylpyhuoneeseen. Rosoinen pinta on myös mielenkiintoisen näköinen. Kivilaatat saavat olla isoja. Luonnonkiven käyttö tehosteena on väistymässä sisustuksessa yleensä, mutta kylpyhuoneessa tehostetta voi vielä hyvin käyttää. Jokikivet näyttävät upealta esimerkiksi suihkun lattiassa tai käsienpesualtaan alla.

Puulaatta luo kylpylätunnelmaa

Laatat, jotka jäljittelevät lankkulattiaa, ovat erityisen ylellisen ja arvokkaan näköinen vaihtoehto kylpyhuoneessa esimerkiksi käsienpesualtaan ympärillä. Puukuvio luo kaunista kylpylätunnelmaa.

Suuret paneelilaatat asianmukaisine listoineen tuovat kylpyhuoneeseen huoneen tuntua. Erityisesti tummaa puuta jäljittelevä paneeli on arvokkaan näköinen. Paneeli on myös tämän kevään trendi.

Kuvioilla saa leikitellä

Marokkalaistyylisten kuvioiden ennustetaan nousevan tänä vuonna trendiksi. Marokkalaiset kuviot tuovat myös ripauksen ylellistä kylpylätunnelmaa. Kuvioita sekoitellaan myös rohkeasti. Isoja kuvia tai kuvioita voidaan sijoittaa muuten tyhjien seinien keskelle katseenvangitsijoiksi. Lattioissa voidaan kokeilla todella isoja, aaltomaisia kuvioita.

Mosaiikki sopii kuperiin kohtiin

Mosaiikkia on käytetty sisustuksessa jo vuosisatoja.  Mosaiikki on käytännöllinen vaihtoehto, jos kylpyhuoneessa on esimerkiksi pilareita tai kuperia seiniä. Pieni laatta on nimittäin helppo asentaa epätasaisille pinnoille. Mosaiikissa voidaan sekoittaa eri pintamateriaaleja matasta kiiltävään sekä eri värisävyjä. Pieni lasinen mosaiikki hohtaa timantin lailla.

Kulmikkuudella mielenkiintoa

Kuusikulmaiset laatat henkivät retrohenkeä. Laattaa nähdään sekä isoina että pieninä. Myös kahdeksankulmaisia laattoja löytyy. Uutuuksina nähdään myös epäsymmetrisiä laattoja, jotka kuitenkin pystytään latomaan yhteen.

Värikkäät laatat tuovat piristystä

Perinteisesti kylpyhuoneessa suositaan vaaleita sävyjä yhdistettynä tummaan ruskeaan, harmaaseen ja mustaan. Luonnossa toistuvat värit sopivatkin kauniisti yhteen vesielementin kanssa. Laattoja löytyy kuitenkin todella monessa värissä. Väri-ilottelun lisäksi kylpyhuoneissa nähdään nyt paljon mustavalkoisuutta, kiiltäviä metallipintoja ja kimaltavaa glitteriä. 

Lähde: Kaakelikeskus

Lue myös:

    Uusimmat