Kylpyhuone kuntoon: Puhdista nämä paikat säännöllisesti

Kylpyhuoneen siivoamisessa kannattaa olla tarkkana. Hutiloiden tai liian harvaan tehty siivous voi aiheuttaa ongelmia.

Tiesitkö, että kylpyhuoneen ilmanvaihtoventtiilit ja lattiakaivo täytyy puhdistaa riittävän usein? Näin kylpyhuone kuivuu käytön jälkeen nopeasti eikä viemäri ala haista.

Siivotessa kannattaa samalla tarkkailla kylpyhuoneen kuntoa, kuten esimerkiksi sitä, että muovimatto ja laatat ovat kiinni alustassaan.Vesivahingoilta vältytään, kun vuotavaan hanaan kiinnitetään ajoissa huomiota.

Puhdista säännöllisin väliajoin:

Pesuhuoneen katto ja lattia sekä seinät. Valitse pesuaine pintamateriaalin mukaisesti ja varo hankaamasta laattojen välisiä saumoja liian kovaa. Muista myös kuivata lattia pesun jälkeen.

Käsienpesualtaan roskasihti. Jos allas ei vedä kunnolla, kaada altaaseen viemärinavausainetta. Älä heitä roskia altaaseen, jotta ne eivät tuki viemäriä.

Pesukoneen sisällä oleva suodatin eli nukkasihti. Nukkasihti puhdistetaan laitteen käyttöohjeen mukaisesti.

Puhdista vähintään kahdesti vuodessa:

Lattiakaivo ja sen sisäosat. Irrota lattiakaivon kansi ja puhdista siihen kertynyt lika harjalla. Vedä hajulukko varovasti ulos ja poista kaivosta likakertymät, kuten hiukset. Suihkuta kaivoon lopuksi vettä. Muista laittaa hajulukko tiiviisti takaisin paikalleen. Lattiakaivoon voi hankkia verkon tai suodattimen, jonka avulla hiukset on helppo kerätä pois.

Ilmanvaihtoventtiilit. Venttiilit puhdistetaan imuroimalla tai pyyhkimällä. Jos venttiilit saa irti, ne voi myös pestä miedolla pesuaineliuoksella. Kun kierrät venttiilit takaisin paikalleen, varo koskemasta venttiilin keskellä olevan kannen säätöihin.

LUE MYÖS:

Katso myös Pientä pintaremonttia:


(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat