Kylpyhuone kauniiksi! Ota nämä seikat tarkempaan syyniin

Onko kylpyhuoneesi kotisi häpeäpilkku? Ota selvää!

Oletko koskaan nyrpistänyt nenääsi kylpyhuoneesta lehahtavalle mystiselle hajulle? Onko haju ehtinyt kadota, ennen kuin olet ehtinyt keksiä, mistä se tulee? Huonoja uutisia: haju tuskin katosi mihinkään.

Kognitiivisen psykologian mukaan tarvitaan vain pari tuoksahdusta tuntematonta hajua ja hajureseptorit nenässäsi sulkeutuvat ja haju tuntuu katoavan. Tämä johtuu siitä, että aivot tulkitsevat hajun vaarattomaksi ja unohtavat sen. 

Kylpyhuoneessasi voi tuntemattomien hajujen lisäksi olla muutakin huomaamisen arvoista. Mieti siis vastauksia seuraaviin kysymyksiin.

Tarvitsetko lisää säilytystilaa?

Jos vuoroaan odottava täysi vessapaperirulla majailee lattiallasi tamponirasian tai partaterien kanssa, tarvitset lisää säilytystilaa välittömästi. Jos kaapille ei ole tilaa, ideoi säilytystilaa hyllyjen muodossa vaikkapa seinälle.

Lojuuko kylpyhuoneissasi vanhentuneita tuotteita?

Jos kylpyhuoneen kaappisi tulvii puolityhjiä purkkeja ja vanhentuneita lääkkeitä, on aika tehdä asialle jotain. Käytä 10 minuuttia päivämäärien ja puhdistusaineiden yleiskunnon tarkasteluun. Heitä suosiolla pois kaikki sellaiset purkit ja purnukat, joiden käyttökelpoisuutta et voi taata.

Haiseeko kylpyhuoneessasi?

Onko kylpyhuoneellasi epämiellyttävä ominaishaju? Milloin viimeksi puhdistit hajulukon? Tukkeutunut hajulukko on kenties yleisin syy kylpyhuoneen pahaan hajuun. Muista myös puhdistaa säännöllisesti niin lavuaari kuin kylpyammekin. LUE MYÖS:  Milloin viimeksi pesit kylpyammeesi? Kahdella seoksella saat ammeesta putipuhtaan

Pika-apua – vaikkapa vieraita varten – saat loihtimalla piristävän tuoksun kylpyhuoneeseesi. LUE MYÖS:  5 vinkkiä: Loihdi upea syystuoksu kylpyhuoneeseen

Voisiko kylpyhuoneesi olla hivenen viettelevämpi?

Kylpyhuoneen ei tarvitse olla kliininen ja ankea. Seksikäs valaistus, viettelevä hajusteseos tai räväkkä kylpytakki voivat olla toimivia piristäjiä!

Heitätkö rahaa hukkaan lämpimän veden mukana?

Lämmin vesi kuluttaa usein sähköä salakavalastikin. Erityisesti talvella kuumat suihkut ovat monen mieleen, mutta 15 minuutin suihku lämpimällä vedellä voi kuluttaa sähköä jopa yhtä paljon kuin saunominen. Käytä siis aikaasi kylpyhuoneessa harkiten: ehkä veden ei tarvitse olla aivan niin kuumaa ja ehkä viisi minuuttia riittää.

Onko kylpyhuoneesi esittelykelpoinen?

Tarkastele kylpyhuonettasi niin kuin vieras, joka näkee sen ensimmäisen kerran. Onko lavuaarisi täynnä pitkiä hiuksia? Onko sen reunalla käytettyjä vanupalloja? Milloin viimeksi pesit kylpyhuoneen maton? Onko suihkuverhosi täynnä saippuanjämiä? Pidä kylpyhuoneen kaapissa puhdistusainetta ja yritä pikapuhdistaa kylppäri kerran tai pari viikossa. LUE MYÖS:  Vauvaöljyä suihkuverhoon – pidä koti siistinä yllättävin keinoin!

Kylppäriin voi loihtia myös saippuatelineen, katso hauska vinkkivideo:

Jos video ei näy mobiililaitteellasi, valitse selaimen täysversio.

Lähde: BrightNest

Lue myös:

    Uusimmat