Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Kylmäkallet ja sanomalehdet mukaan kalareissulle

futureimagebank.com
futureimagebank.comfutureimagebank.com
Julkaistu 01.08.2003 17:00

Pitkään kestänyt helle haittaa kalastajiakin, sillä korkeassa lämpötilassa kalansaalis pilaantuu helposti. Kesäisen lämpimät säät saattavat pilata kalan lihan jo muutamassa tunnissa ellei saalista ole käsitelty oikein. Kalan jäähdyttäminen mahdollisimman nopeasti lähelle nolla-astetta on tehokkain tapa huolehtia kalan tuoreudesta, muistutetaan Kalatalouden Keskusliitosta.

Kesällä kalansaalis on käsiteltävä huolellisesti, heti kun saalis on saatu rannalle tai veneeseen. Saaliskala pitää välittömästi tainnuttaa, pistää kidusvaltimo poikki eli verestää kala. Samalla voi poistaa kalan kidukset, sillä niissä saattaa olla hyvinkin paljon pilaantumista nopeuttavia bakteereja ja sen jälkeen jäähdyttää kala mahdollisimman tehokkaasti lähelle nolla-astetta.

Useamman tunnin kalareissulle kannattaakin ottaa mukaan vaikkapa kylmälaukku, johon on varattu 2-3 kiloa jäitä tai muutama pakastimessa pidetty kylmävaraaja. Peratut kalat voi laittaa vaikka yksitellen muovipusseissa kylmälaukkuun. Pussien väliin ja päälle voi asetella kylmäkalleja tai jäätä.

Vanha käyttökelpoinen konsti, vaikkakin jäittämistä tehottomampi, on kääriä saaliskala kostutettuun sanomalehteen. Kuivuessaan sanomalehtipaperista haihtuu vettä ja samalla saadaan saaliskaloille viilennystä. Kalapaketti tulee laittaa varjoisaan paikkaan.

Kalastus on suosittu vapaa-ajanviete

Suomessa kalastusta harjoittaa eri muodoissaan noin kaksi miljoonaa ihmistä noin miljoonassa kotitaloudessa. Miehistä kalastusta harjoittaa noin 50 prosenttia ja naisista noin 28 prosenttia. Vuonna 2000 verkoilla, katiskoilla, merroilla ja rysillä pyydettiin 61 prosenttia kokonaiskalansaaliista ja vapapyydyksillä 36 prosenttia. Vapaa-ajan kalastuksen suosituimmat saaliskalat ovat ahven ja hauki.

(MTV3-Finfood)

Lisää aiheesta:

Aavemetsästäjä Mika Nikkilä kohtaa selittämättömän: "En usko – minä tiedän"30-vuotiaan naisen oireet viittasivat raskauteen – taustalla olikin vakava sairausAamujuontajalta täystyrmäys oudolle uutuusjäätelölleMurehditko liikaa? Harri Gustafsberg neuvoo, kuinka huoliajattelun kierteestä voi vapautuaVuoden nimiksi valittiin Telepaatti, Juristiliitto ja Bara Bada BastuPoliisi: Tampereen feikkiravintolaa operoitiin Afrikasta
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 20:25
    Halloween

    Aavemetsästäjä Mika Nikkilä kohtaa selittämättömän: "En usko – minä tiedän"

  • 20:15
    Syöpä

    30-vuotiaan naisen oireet viittasivat raskauteen – taustalla olikin vakava sairaus

  • 17:47
    Ruoka

    Aamujuontajalta täystyrmäys oudolle uutuusjäätelölle

  • 16:01
    Stressi

    Murehditko liikaa? Harri Gustafsberg neuvoo, kuinka huoliajattelun kierteestä voi vapautua

  • 15:56
    Kilpailut

    Vuoden nimiksi valittiin Telepaatti, Juristiliitto ja Bara Bada Bastu