Kylmä meloonikeitto, mexicolainen kasvishöystö ja papu-chili-kastike 30.6.2000

toim. Sari-Leena Heilanen
Vieraana Kuopion viinijuhlilta keittiömestari Ossi Lassila, joka valmistaa herkkuja Amerikan malliin.

4dl vesimeloonia
2dl hunajameloonia
2 dl verkkomeloonia
1/2 dl limesitruunan mehua
1/2 dl sitruunan mehua
1/2 dl jalapenoa suolaa

Pilko meloonit palasiksi ja hienonna sauvasekoittimella. Lisää limen ja sitruunan mehut sekä hienonnettu jalapeno. Mausta suolalla. Voit antaa keiton hieman vetäytyä esim. jääkaapissa. Keitto sopii hyvin kuuman päivän lounaaksi.

Meksikolainen kasvishöystö


1/2 dl ruokaöljyä
1 sipuli
1/2 kesäkurpitsa
1/2 munakoiso
3 paprikaa
3 tomaattia
2 dl tomaattimurskaa
2 rkl chilimausteseosta
1 kasvisliemikuutio

Pilko kesäkurpitsa, munakoiso, paprikat ja tomaatit kuutioiksi. Laita vihannekset suurehkoon kattilaan ja lorauta öljy sekaan. Kuumenna hetki kasviksia. Lisää tomaattimurska, chilimausteseos ja kasvisliemi kuutio. Anna höystön kypsyä hiljalleen noin 30 minuuttia. Sekoita välillä. Tarjoa höystöä hyvän pihvin, uuniperunan ja chilikastikeen kanssa.

Papu-chilikastike

1 dl kidneypapuja
(liota papuja yön yli vedessä- heitä liotusvesi pois)
vettä
2 rkl chilimaustetta
1 sipuli
1 rkl lihafondia
1 rkl tuoretta korianteria

Laita pavut kiehumaan veteen. Lisää chilimauste ja anna kiehua hiljalleen noin tunti. Kuori ja silppua sipuli. Lisää sipuli papujen sekaan ja anna kiehua vielä tunti. Lisää vettä tarvittaessa kiehumisen aikana. Soseuta kastike sauvasekoittajalla ja lisää lihafondi ja tuore, siputtu korianteri. Tarkista maku.

Lue myös:

    Uusimmat