Kylmä lattia?

Asensin laminaattilattian, poistin alta vanhan muovimaton, jonka alla on betoni. Betonin päälle laitoin rak.muovin, sitten solumuovi ja lopuksi laminaatti. Nyt lattia tuntuu kylmältä. Lattialämmitystä ei tietystikään ole. Mittauksia en ole tehnyt, lattia vain "tuntuu" kylmältä. Mistä tämä voisi johtua?

Laminaatin pintalämpötila on alhaisempi kuin monella muulla lattian pintamateriaalilla. Se johtuu siitä, että laminaatti on erittäin kovaa, tiivistä ainetta, joka varaa itseensä lattialla vallitsevan lämpötilan eikä heijasta jalkapohjastasi säteilevää lämpöä takaisin samalla tavalla kuin jokin huokoisempi materiaali.

Nosta huoneistosi lämpötilaa vähän ja huolehdi siitä, että huoneistoosi tuleva raitis ulkoilma tulee mahdollisimman korkealta seinästä, mieluiten lämpöpatterin päältä. Silloin kylmä ilma ei putoa suoraan lattialle ja jäähdytä laminaattiasi.

Tuki siis kaikki vedon lähteet, jotka sijaitsevat muualla kuin lämpöpattereiden päällä. Muista kuitenkin huolehtia raittiin ilman saannista asuntoosi sisään. Ilman pitää vaihtua asunnossa kokonaan kerran joka toinen tunti.

Lue myös:

    Uusimmat