Kyllästyttävätkö rutiinit, onko olo apea? 5 merkkiä siitä, että olet loman tarpeessa

Apea mieli ja huonot yöunet voivat kertoa loman tarpeesta. Tässä koko viiden merkin lista!

Loma on täydellinen tapa ladata akkuja ja löytää uutta energiaa työntekoon. Oli suunnitelmissa sitten matka kauemmas ulkomaille tai vain toiseen kaupunkiin, keho ja mieli kiittävät.

Jäikö talviloma kuitenkin pitämättä ja mietit, oliko se hyvä ratkaisu? FoxNews kokosi viiden merkin listan, joka paljastaa, oletko kuitenkin loman tarpeessa.

1. Tunnet itsesi apeaksi

Matkan suunnitteleminen voi tuoda elämään jännitystä ja auttaa asettamaan tavoitteita, joka voi katkaista surkean arjen. American Psychological Associationin tekemän tutkimuksen mukaan lomat ovat arvokkaita nimenomaan stressin lievittämisessä, sillä ne saavat ihmiset pois tavallisesta ympäristöstä ja tavallisista rutiineista, jotka onkin usein liitetty ahdistuneisuuteen ja stressiin.

2. Olet kyllästynyt rutiineihisi

Jos tuntuu siltä, että päivät sulautuvat yhteen yksitoikkoisuuden takia, näin todennäköisesti onkin – matkalle lähtö on siis todella paikallaan. U.S. National Library of Medicinen tekemän tutkimuksen mukaan monikulttuuriset kokemukset ovat hyödyllisiä ihmisen hyvinvoinnille, sillä ne tehostavat luovuutta ja luovat uusia ideoita.

3. Et saa nukuttua

Unettomien öiden yksi yleisimpiä syitä on stressi ja ahdistus. Oli elämässä sitten isompi huolenaihe tai ei, loman pitäminen voi auttaa saamaan sisäisen kellon jälleen raiteilleen ja ihmisen tuntemaan itsensä tehokkaammaksi, rentoutuneemmaksi ja valmiiksi tarttumaan haasteisiin.

4. Et muista, milloin sinulla oli viimeksi kunnon tauko

Jos pitämättömien lomapäivien määrä alkaa tuntua huomattavalta ja passi pölyttyy kaapissa, on aika lähteä matkalle jo terveydenkin takia. Hollantilaisessa tutkimuksessa kävi nimittäin ilmi, että loma on varma mielialankohottaja!

Toisissa tutkimuksissa taas selvisi, että kahdesti vuodessa lomailevat naiset saavat kahdeksan kertaa epätodennäköisemmin sepelvaltimotaudin. Lomailemattomilla miehillä taas oli 32 prosenttia korkeampi riski kuolla sydänkohtaukseen kuin kerran vuodessa lomailevilla.

5. Et voi lakata ajattelemasta päiväuniesi unelmapaikkaa

Oli sosiaalisen median kanavasi täynnä sitten saarien, vuoristojen tai maaseudun kuvia, sinun täytyy viedä itsesi perille. Nyt vain pomon puheille ja matkaa varailemaan!

Vieläkö epäilyttää, oletko loman tarpeessa? Tee täältä testi ja selvitä, kuinka paljon kaipaat lomalle.

Lähde: FoxNews

***

Suuntaa lomalle ja jätä koira hoitoon koirahotelliin! Katso videolta, mistä on kyse.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja