Kyllä Suomessa osataan parkkihalleja rakentaa – tämä tuliterä pysäköintilaitos valittiin juuri Euroopan parhaaksi

Suomen korkeimman asuinrakennuksen huoneistot kiinnostavat 2:00
Kalasatamaan valmistuvan Suomen korkeimman asuinrakennuksen huoneistot kiinnostavat.

Euroopan parhaaksi uudeksi pysäköintilaitokseksi on valittu kauppakeskus Redin parkkihalli.

Helsingin Kalasatamassa sijaitsevan kauppakeskus Redin pysäköintihalli on valittu Euroopan parhaaksi. Redi kilpaili uusien pysäköintilaitosten sarjassa.

Finaalissa Redillä oli vastassaan kaksi muuta eurooppalaista parkkihallia. Lissabonissa sekä Barcelonassa sijaitsevat finalistihallit jäivät kuitenkin tällä kertaa nuolemaan näppejään.

Kilpailun järjestänyt pysäköintiyhdistys European Parking Association EPA antoi kiitosta muun muassa Redin parkkihallin selkeydestä, näyttävyydestä, pysäköinnin toimivuudesta sekä sähköautojen latauspisteiden poikkeuksellisen suuresta määrästä. Neljään kerrokseen rakennetun parkkihallin 1 950 pysäköintipaikasta peräti 230 on nimittäin varustettu latauspisteellä.

– On mahtavaa, että voitto tuli, etenkin kun meidät erotti muista finalisteista toimivuus ja kaupunkilaisten nousevien tarpeiden huomiointi, kauppakeskusjohtaja Aleksi Salminen kertoo Redin tiedotteessa.

Katso lisää kuvia Redin parkkihallista täältä.

Sörnäisten kaupunginosaan kuuluva Kalasatama on entistä teollisuusaluetta, jolle on ryhdytty rakentamaan runsaasti toimisto- ja asuinrakennuksia. Alueen on määrä valmistua vuoteen 2040 mennessä. Tuolloin Kalasatamassa asuu 25 000 ja työskentelee 10 000 ihmistä.

Lähde: Redi, Helsingin kaupunki, European Parking Association

Lue myös:

    Uusimmat