Teollisuuskadun ja Aleksis Kiven kadun välissä sijaitseva rakennus halutaan ottaa jälleen käyttöön.
Helsingin Dallapénpuistossa sijaitseva entinen ruumishuone etsii nyt uusia toimijoita. Tila on nyt ollut viisi vuotta tyhjillään, ja Helsingin Kaupunkitilat Oy haluaa selvittää, millaista toimintaa tilassa voitaisiin tulevaisuudessa järjestää.
Rakennuksen on suunnitellut Albert Nyberg, ja se valmistui vuonna 1923 ruumishuoneeksi, Kaupunkitilojen tiedotteessa kerrotaan.
Moni saattaa muistaa rakennuksen myös nuorisotalona, jollaisena se toimi vuodesta 1986 vuoteen 2019. Tilassa oli myös studio ja bändien harjoitustiloja, ja muun muassa Maija Vilkkumaa ja Samuli Putro ovat aloitelleet uraansa tässä rakennuksessa.
– Kyseessä on hyvin erityinen rakennus, jonka mielenkiintoinen historia vilisee sekä ruumiita, kasvutarinoita, että suomalaisen musiikin legendoja. Se ansaitsee ehdottomasti mahdollisuuden palata osaksi elävää kaupunkikulttuuria, sanoo Helsingin Kaupunkitilat Oy:n toimitusjohtaja Peggy Bauer tiedotteessa.
Lue myös: Arvaisitko, mihin näitä muinaisaarteita aikanaan käytettiin? Tutkijat ovat ehkä vihdoin keksineet vastauksen
Toimijoita haetaan
Vanhan ruumishuoneen ovet avataan torstaina 15.5. osana Kallio kukkii -festivaalia. Kävijät voivat tutustua tilaan, ja jättää toiveitaan ja ideoitaan rakennuksen tulevaisuudesta.
Eri toimijoiden kokeiluja tilalle tehdään tämän vuoden elokuusta vuoden 2026 helmikuun loppuun.
Viime vuodet tyhjillään ollut rakennus vaatii kunnostusta ennen käyttöönottoa. Tällä hetkellä käyttökunnossa on päärakennuksen katutaso.
– Tavoitteenamme on kokeiluilla selvittää ketkä tilasta ovat kiinnostuneita, minkälainen toiminta sinne sopisi ja millaisia kunnostustöitä mahdollinen uusi käyttötarkoitus edellyttäisi. Ei siis niin päin, että ensin remontoidaan miljoonilla ja sitten ihmetellään käyttäjien tarpeita, Bauer kertoo tiedotteessa.
Tyhjillään olevien kulttuurihistoriallisten rakennusten avaaminen käyttöön on sekä kaupunkikulttuurisesti että ekologisesti arvokasta ja kestävää, tiedotteessa sanotaan.
Lue myös: Asunnonostaja, muista tämä kuntotarkastuksen yhteydessä
Katso myös: Tällainen on 9 miljoonan euron talo Aurinkorannikolla
7:30Aurinkorannikon hinnat suomalaisalueilla ovat nousseet pilviin!