Kyllä kelpaa pitää istuntoa! Suomalainen ulkohuussi maailman kärkiluokkaa

Enontekiöläinen huussi on saanut maailmanlaajuista julkisuutta, kun se valittiin maisemiensa perusteella maailman hienoimpien vessojen joukkoon. 

Vessa ei ole ensimmäinen asia, johon matkustaja kiinnittää huomiota matkakohdetta valitessaan. Asiaan on kuitenkin tulossa muutos, sillä Lonely Planet -kustantamo on julkaissut opaskirjan, jossa esitellään 100 maailman hienoimmissa maisemissa olevaa vessaa. Yksi kirjaan päässeistä vessoista on Saarijärven erämaa-alueella sijaitseva ulkohuussi.

Suomalainen huussi seuraava matkailuhitti? 

Saarijärven autiotuvan huussi Käsivarren erämaa-alueella on valittu sadan maisemaltaan upeimman istuntopaikan joukkoon Lonely Planetin Toilets-kirjassa. Kirjaan on valittu vessoja aina Alaskasta Tansaniaan saakka.

Saarijärvi sai vielä lisää nostetta, kun maailmanlaajuisen uutissivusto CNN:n matkailusivulla esiteltiin vessoista 20 upeinta. Saarivaaran huussi kuuluu siis ehdottomasti huussien eliittiin. Saarijärven autiotuvan ulkovessan ympärillä avautuvat mahtavat maisemat joka puolelle. Takan näkyy upea Saana-tunturi ja edessä kaunis Saarijärvi.

Nähtäväksi jää, alkaako erämaahuussin käyttöaste nousta maailmanlaajuisen tietoisuuden myötä. Kyseinen huussi taitaa olla vessoista sellainen, jonka ovi tekee mieli pitää auki.

Lähde: Luontoon, CNN 

Lue myös:

    Uusimmat