Kylian Mbappé on maailman ylivoimaisesti arvokkain jalkapalloilija – 21-vuotiaan palkintokaappiin taas hurja lisäys?

Kylian Mbappé, 21, on yksi pariisilaisen PSG:n tämän hetken kirkkaimmista tähdistä. Eri näkemysten mukaan ranskalaishyökkääjä saattaa olla jopa jalkapallomaailman tulevaisuuden ykkösnimi. Sunnuntaina Mbappén palkintokaappi saattaa täytyä jälleen uudella isolla pokaalilla.

Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan ratkaisu
C Morella tällä viikolla:

Mestarien liigan välierät:
Lyon–Bayern München keskiviikkona klo 21.55 C More Sport 1:llä

Eurooppa-liigan loppuottelu:
Sevilla–Inter perjantaina klo 21.55 C More Sport 1:llä ja myös Sub-kanavalla.

Mestarien liigan loppuottelu:
sunnuntaina klo 21.55 C More Sport 1:llä ja myös MTV3-kanavalla.

Studiolähetys alkaa Mestarien liigan otteluissa klo 21.00, Eurooppa-liigan finaalissa kello 21.30. Ottelut ja studio-osuudet nähtävissä myös cmore.fi-suoratoistopalvelussa.

Mbappén edustama PSG eteni tiistai-iltana Mestarien liigan finaaliin, kun se kaatoi välieräottelussa saksalaisen RB Leipzigin lukemin 3–0.

Mestarien liigan lopputurnauksen alla loukkaantunut Mbappé teki suoranaisen ihmeparantumisen, kun hän pääsi mukaan jo PSG:n puolivälieräotteluun.

– Kun loukkaannuin St. Etiennea vastaan (Ranskan cupin finaalissa 24. heinäkuuta), luulin, että kauteni päättyi siihen, Mbappé myönsi tiistaina.

Nyt nuorukainen valmistautuu jälleen uuteen, isoon otteluun. Ne ovat tulleet hänelle tutuiksi.

– Minulla on samanlainen kutina kuin MM-finaalin alla. Meillä on ryhmä, jossa kaikki tuntevat olevansa tärkeitä ja jossa kaikki hoitavat hommansa, Mbappé vertaili PSG:tä ja vuoden 2018 Ranskan MM-kultajoukkuetta.

Vaikka Mbappé on vasta 21-vuotias, hän on ehtinyt voittaa yhtä sun toista. Ranskalaisen palkintokaappi on jo nyt hurjaa luettavaa.

MM-kullan lisäksi Mbappé on voittanut Ranskan liigan jo neljästi. Tämän lisäksi hän on juhlinut Ranskan cupin ja Ranskan liigacupin mestaruutta kahdesti – kumpaakin. Mbappé on voittanut myös Ranskan liigan maalikuninkuuden kahdella eri kaudella (2018-19 ja -19-20).

Sen lisäksi hänet on valittu FIFA:n vuoden nuoreksi pelaajaksi (2018) ja Ranskan vuoden jalkapalloilijaksi (2018).

Nuorukaisen arvo? Huikea.

Mbappé on tällä hetkellä maailman arvokkain jalkapalloilija suositun Transfermarktin listauksen mukaan.

Ja vieläpä selvällä erolla.

Transfermarktin mukaan Mbappén markkina-arvo on 180 miljoonaa euroa. Listan jaetulla toisella sijalla olevien Manchester Cityn Raheem Sterlingin ja PSG:n Neymarin markkina-arvo on 128 miljoonaa euroa. 

Sunnuntain finaalia ajatellen Mbappélla on yksi toive.

– Pelaisin mieluimmin Lyonia vastaan, ihan siksi, koska he tulevat Ranskasta. Mutta jos vastustaja on Bayern, niin ei se haittaa, Mbappé pyöritteli.

Lue myös:

    Uusimmat