Kwan-yhtyeestä tuttu Tidjân Ba katosi yli 10 vuotta sitten julkisuudesta – palasi kaikessa hiljaisuudessa takaisin ja julkaisi suomenkielisen kappaleen

Tidjân Ba julkaisi kaikessa hiljaisuudessa kappaleen 14 vuoden tauon jälkeen. 

Tidjân Ba nousi 2000-luvun alkupuolella julkisuuteen, kun hän lauloi Kwan-yhtyeen riveissä Mariko Pajalahden kanssa. Bändi nousi hetkessä suursuosioon saavuttaen debyyttilevyllään platinaa. Sen jälkeen bändille kertyi niin Emma-palkinto kuin tuplaplatinalevyjä. 

Bändiä suitsutettiin myös Suomen isoimman kansainvälisen potentiaalin omaavaksi yhtyeeksi.

Tidjân lopetti artistin uran lopulta vuonna 2007. Sen jälkeen hänet nähtiin muun muassa Reikä seinässä -ohjelmassa vuonna 2009 sekä vuotta myöhemmin Fort Boyard -sarjassa.

Viimeisin esiintyminen julkisuudessa oli seitsemän vuotta sitten, kun Kwan-yhtye nähtiin yllättäen Ylen We want more -ohjelmassa, jossa bändi palasi nauhoittamaan muutamia uusia kappaleitaan. 

Nyt Tidjân on palannut kaikessa hiljaisuudessa takaisin musiikin pariin. Hän julkaisi YouTubessa kappaleen Kun en voi sua unohtaa, joka on Tidjânin ja Ilkka Maskosen yhteistyö. Se on kerännyt jo lähes 125 000 katselukertaa.

Kappale kertoo Tidjânin hyvän ystävän rakkauden päättymisestä ja sen tuskasta. Kwan-yhtyeessä mies lauloi englanniksi, nyt hän on vaihtanut kielensä suomeksi. 

– Tunsin ystävän tuskan ja halusin siirtää tuon saman tunteen mukaan tulkintaani, Tidjân kertoo tiedotteessa.  

Tiedotteessa kerrotaan, että artistin uran jälkeen Tidjân on työskennellyt monella eri alalla. Yksi intohimon kohde on kuitenkin pysynyt koko ajan mukana. Teatteri on vienyt mukanaan Tidjânia ympäri Suomen. Omin teatterin laji on luonnollisesti musikaali, ja hän oli taannoin mukana myös suositussa Housut pois -musiikkikomediassa.

Tidjân toteaa tiedotteessa, että yksi asia on varmaa. Hän on tullut takaisin kotimaan musiikkigenreen jäädäkseen. 

– I'm back, Tidjân toteaa tiedotteessa. 

Musiikkivideo julkaistiin YouTubeen hiljattain ja se on kerännyt hetkessä yli 125 000 katselukertaa. 

Jos et näe videota, voit katsoa sen tästä

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja