Kwan-Mariko luo uraa Jenkeissä: Vihdoin löytyi tuottaja

Kwanista tuttu Mariko on etsinyt omaa ääntään Yhdysvalloissa neljä vuotta. Nyt tyyli vaikuttaisi löytyneen ja yhteistyö lupaavan tuottajan kanssa on aluillaan.

Neljä vuotta sitten Kwanin laulaja Mariko Pajalahti muutti New Yorkiin Yhdysvaltoihin. Vaikka ura näytti Kwanin osalta olevan ohi, musiikin tekeminen ei loppunut muuttoon.

Mariko kertoo MTV.fille soittaneensa paljon pieniä keikkoja sekä tehneensä teatteria ja yhteistyötä tuottajien kanssa.

– Olen saanut ihan eri näkökulmaa musiikin tekemiseen ja säveltämiseen, muusikko kertoo. 

– Neljän vuoden jälkeen oma ääni on alkanut löytyä. Ja se on tosi erilainen kuin Kwanissa.

Mariko kuvailee uutta musiikkiaan kieroutuneeksi indie-popiksi ja myöntää, että sopivan tuottajan löytäminen musiikille on ollut vaikeaa.

– Tuottajat haluavat usein puskea vain omaa visiotaan läpi, mikä on tietysti täysin ymmärrettävää: minulle on ehdotettu, että voisin olla indie-Mariko tai house-Mariko. Mutta puolitoista viikkoa sitten löysin tuottajan, jonka kanssa hiffaamme toisiamme, Mariko hehkuttaa.

Entinen Kwan-solisti kertoo kirjoittavansa tällä hetkellä sanoituksia löytämälleen tuottajalle. Hän pohtii, että olisi mukavaa toimia vaihteeksi taustavaikuttajana keulakuvana esiintymisen sijaan.

Muusikko paljastaa nauttineensa Yhdysvaltoihin muuttoa seuranneesta anonyymiydestä niin paljon, että se aiheutti kriisin.

– Jos anonyymiys tuntuu niin hyvältä, mitä se tarkoittaa ammatinvalinnan kannalta, Mariko kertoo pohtineensa.

Kwanin paluu ei ole vielä saanut kaipaamaan anonyymiyttä. Bändi nähdään syksyllä Ylen We Want More -ohjelmassa. Mariko kertoo olevansa niin tutulla maaperällä rakkaiden ihmisten kanssa, että musiikkia on ollut ihana tehdä.

– Tuntuu, että on turvavyöhykkeellä. Mutta on jännää palata ensimmäisen projektin pariin, minkä olen tehnyt, kun olen ollut neljä vuotta niin toisessa ympäristössä.

Paluu ei todennäköisesti jää kuitenkaan pysyväksi.

– Menolippu takaisin on varattu marraskuulle. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja