Kuvavuoto: Odotettu erikoiskamerapuhelin Nokia 9 PureView uudessa vuotokuvassa

Odotettu viidellä takakameralla varustettu Nokia 9 PureView -huippupuhelin on vuotanut uudessa virallisessa kuvassa. Oheiset uudet kuvat julkaisi 91mobiles-sivusto.

Nokia 9 PureView julkistetaan sunnuntaina 24. helmikuuta Barcelonassa Mobile World Congress -messujen alla yhdessä muiden Nokia-uutuuksien kanssa HMD Globalin julkistustilaisuudessa.

Aivan alun perin Nokia 9 PureView’n piti ehtiä jo joulumarkkinoille, mutta ilmeisesti uudenlaiseen kamerajärjestelmään liittyvistä haasteista johtuen aikataulu on venynyt alkuvuoteen.

Nokia 9 PureView on nähty jo aiemmin myös virallisissa verkkoon vuotaneessa kuvassa sekä esittelyvideolla. Vuotanut video vahvisti kaikki Nokia 9 PureView’n huhutut ominaisuudet. Kohokohtana ovat tietenkin takaa löytyvät viisi kameraa ZEISS-optiikalla. Kameroiden eroja ei ole tarkemmin eritelty, mutta niiden on mainittu tallentavan yhtäaikaisesti viisi kuvaa ja valoa tallentuvan kuviin 10-kertaisesti normaaliin verrattuna. Lisäksi mahdolliseksi on mainittu tarkennus jälkikäteen eri kohtiin kuvissa. HMD Globalia on huhuttu Nokia 9 PureView’n tiimoilta yhdysvaltalaisen Light.con kumppaniksi.

Lisäksi Nokia 9 PureView’ssä on näyttöön sijoitettu sormenjälkilukija, 5,99 tuuman näyttö 2K-tarkkuudella ja HDR10-tuella, Qualcomm Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri, 6 gigatavua RAM-käyttömuistia ja 128 gigatavun tallennusmuistia sekä Qi-standardin mukainen langaton lataus. Käyttöjärjestelmäversiona Nokia 9 PureView’ssä tulee olemaan heti Android 9 Pie, ja puhelin kuuluu Android One -ohjelmaan.

Nokia 9 PureView’n mitat ovat aiemman tiedon mukaan 155 x 75 x 7,9 millimetriä. Näyttö on tiettävästi P-OLED-paneeli LG:ltä. Näyttö on kuvasuhteeltaan 18:9 ja sen kulmat ovat pyöristetyt, mutta näytössä ei ole lovea ja sen ylä- sekä alapuolella on melko suuret reunukset. Takapinta puhelimessa on lasia. USB-C-liitäntä löytyy puhelimen pohjasta mutta 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää laitteessa ei ole.

Aikataulusta myöhästymisen myötä Nokia 9 PureView on tulossa markkinoille samanaikaisesti viime vuoden Snapdragon 845 -järjestelmäpiirillä, kun ensimmäiset kilpailijat julkaisevat uusia huippupuhelimiaan jo uudella tehokkaammalla Snapdragon 855:llä varustettuna. Huhujen mukaan näin käy HMD Globalille jo toistamiseen, sillä myös viime keväällä Barcelonassa Mobile World Congressin yhteydessä julkistettu Nokia 8 Sirocco myöhästyi raportoidusti suunnitellusta aikataulustaan ja tuli myös markkinoille järjestelmäpiirinsä osalta sukupolven perässä – Snapdragon 835:llä tuolloin uuden Snapdragon 845:n sijaan.

Alla aiemmin vuotanut myös virallinen kuva Nokia 9 PureView’stä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja