Vuotokuva: iPad Air 3 näyttää aivan iPad Prolta

Applen odotetaan pitävän uusien laitteiden julkistustilaisuuden maaliskuussa, ja huhuttujen uusien laitteiden listalla ovat olleet ainakin mahdollinen ”iPhone 5se” sekä ”iPad Air 3”. 9,7-tuumaisten iPadien perhe on viimeksi saanut päivityksen syksyllä 2014, kun iPad Air 2 esiteltiin. Engadgetin julkaisema vuotokuva vahvistaa aiempia huhuja siitä, että tuleva iPad-malli, nimeltään mahdollisesti siis iPad Air 3, olisi kuin pienempi versio viime syksynä julkaistusta iPad Pro -mallista. Engadget myös pitää kuvansa lähdettä ilmeisen luotettavana.

Engadgetin julkaisema mallikuva näyttää väitetyn tulevan iPadin muotoilun ja mitat sekä muutamia mielenkiintoisia yksityiskohtia. Mittojen osalta laite on hyvin lähellä iPad Air 2:a, ollen 0,05 millimetriä edeltäjäänsä paksumpi ja 0,1 millimetriä leveämpi. Vastaavia hiuksenhienoja eroja on myös iPhone 6- ja 6s-mallien keskinäisissä mitoissa.

Erikoisista yksityiskohdista uusi kuva paljastaa aiemminkin nähdyt neljä kaiutinta sekä salamavalon takakameran alapuolella. iPad Air 2:ssa on kaksi kaiutinta, molemmat laitteen alapäässä, kun taas iPad Prossa kaiuttimia on yksi joka kulmassa, jolloin se kykenee stereoäänentoistoon asennosta riippumatta. Uutena yksityiskohtana nyt julkaistussa kuvassa näkyy samanlainen Smart Connector kuin iPad Pronkin kyljessä on. Liitäntä saattaisi kieliä siitä, että myös iPad Air 3 voisi saada kyseistä liitäntää käyttäviä apulaitteita, kuten näppäimistöllä varustetun näytön suojan. Lisäksi myös tuki Apple Pencil -ohjauskynälle saattaisi kuulua uuden mallin ominaisuuksiin.

Lue myös:

    Uusimmat