Mainos

KUVAT: Venäjä viettää joulua – Putin ja Medvedev joulukirkossa

Venäjällä vietetään tänään joulua ortodoksisen kirkon kalenterin mukaisesti. Maan johtajat osallistuivat tänään joulujumalanpalveluksiin. 

Presidentti Vladimir Putin saapui joulukirkkoon Turginovossa Tverin alueella 150 kilometriä Moskovasta, pääministeri Dmitri Medvedev puolestaan oli Moskovan Kristus Vapahtajan kirkossa.

Joulua juhlitaan monta päivää

Joulunaikaa juhlitaan Venäjällä käytännössä useina eri päivinä.

Tyypillistä suomalaista jouluaattoa vastaa Venäjällä parhaiten uusivuosi, jolloin joulupukin venäläinen virkaveli pakkasukko ja hänen lapsenlapsensa Lumityttö tulevat tuomaan lahjoja.

Kirkollinen joulu puolestaan on 7. tammikuuta, ja silloin Kristuksen syntymäjuhlaa vietetään kirkoissa. Osa venäläisistä juhlistaa lisäksi vielä länsimaistakin jouluaattoa 24.12. vaikkei se perinteiseen venäläiseen kalenteriin kuulukaan.   

Joulu on kokenut Venäjällä ja Neuvostoliitossa kovia mullistuksia. Ateistinen Neuvostoliitto alun perin kielsi joulunvieton kokonaan kristillisenä perinteenä, mutta vuonna 1935 linja muuttui, ja monet joulutavat kuten joulukuusi ja Pakkasukko päätettiin ottaa jälleen käyttöön uudenvuoden juhlinnan osaksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.