Mainos

Kuvat: Tulli paljasti pimeässä Tor-verkossa käydyn huumekaupan – "Suurin, mihin olen törmännyt"

Tulli on paljastunut salakuljetusorganisaation, joka tilasi valtavia määriä huumeita salatun Tor-verkon kautta. 

– Tor-verkon kautta käydystä huumekaupasta tämä on ainemäärällisesti isoin juttu, mihin olen urani aikana törmännyt, kertoo tulliylitarkastaja Tero Virtanen.

Tulli pääsi huumevyyhdin jäljille helmikuussa 2016, jolloin se takavarikoi postitullissa lähetyksen, joka sisälsi yli 2000 ekstaasitablettia. Esitutkinnassa ilmeni, että salakuljetusorganisaatio on tilannut huumeita Tor-verkon kautta Suomeen ainakin vuoden 2014 joulukuusta lähtien.

Tilatut huumeet lähetettiin Hollannista Itä-Uudellamaalla sijaitseviin osoitteisiin ja levitettiin eteenpäin pääasiassa pääkaupunkiseudulla.

Huumeita jemmattiin pehmonallen sisälle

Tulli takavarikoi kotietsinnöissä ja Suomeen saapumassa olevista postilähetyksistä suuria huume-eriä: yli 12 200 ekstaasitablettia, 104 grammaa grammaa kidemäistä MDMA-jauhetta, yli 1,9 litraa amfetamiiniöljyä, noin 238 grammaa kokaiinia ja 70,5 grammaa jauhemaista amfetamiinia.

Lisäksi liiga oli salakuljettanut Suomeen 50 grammaa kokaiinia, lähes 950 grammaa kidemäistä MDMA-jauhetta, noin 1,5 litraa amfetamiiniöljyä ja yli 9 800 ekstaasitablettia.

Osa kotietsinnöissä löydetyistä huume-eristä oli piilotettu muun muassa pehmonallen ja palapelilaatikon sisälle. Takavarikoitujen ja levitykseen päätyneiden huumausaineiden katukauppa-arvo on yli 860 000 euroa.

1:40

Rikoksesta epäillyt nuoria

Maahantuoduista MDMA-jauheista valmistettiin osittain Suomessa varta vasten hankitun tablettikoneen avulla ekstaasitabletteja, jotka välitettiin eteenpäin. Amfetamiiniöljystä puolestaan valmistettiin jauhemaista amfetamiinia.

– Amfetamiiniöljystä olisi saatu yli 10 kilogrammaa 35–40 prosenttista jauhemaista amfetamiinia, Virtanen kertoo.

Huumekauppaa käydään netissä tor-verkolla suojatuilla kauppapaikoilla sekä keskustelupalstoilla. Tor-verkko kätkee viestijöiden henkilöllisyyden. Esitutkinnassa on paljastunut, että juuri pimeässä verkossa käydyn huumekaupan helppous on houkutellut epäiltyjä. 

Rikoksesta epäiltynä on kuulusteltu viittä henkilöä ja heistä kolme on ollut vangittuna. Epäillyillä ei ole vahvaa rikostaustaa. 

– Kaikki epäillyistä ovat erittäin nuoria, kaikki heistä ovat alle 25-vuotiaita, tulliylitarkastaja Tero Virtanen sanoo.

Tapauksen esitutkinta on pääosin valmistunut ja asia siirtynyt syyteharkintaan Itä-Uudenmaan syyttäjänvirastoon.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.