KUVAT: Tinkijän unelmakohteet – tässäkö maailman parhaat kaupunkimarkkinat?

Kiinnostaisiko kokea eksoottista markkinatunnelmaa? Hotels.com kokosi yhteen parhaat markkinapaikat ympäri maailmaa, joiden perässä kannattaa lähteä vähän kauemmaskin. 

Chatuchak, Bangkok

Kuvittele Bangkok, Aasian kuuma, aina heräillä oleva metropoli lukuisine toreineen ja kauppapaikkoineen. Kaupungissa on koko Thaimaan suurin ja yksi maailman isoimmista viikonlopputoreista. Kauppapaikka Chatuchak tarjoaa kaiken mitä ihminen ikinä voi tarvita – ja enemmänkin. Toripaikan värit, hajut ja maut hemmottelevat vierailijan kaikkia aisteja. Turistin kannattaa kuitenkin olla tarkkana, sillä tori on kuin labyrintti ja kuumuus sekä myyjien huikeat tarjoukset saattavat sekoittaa pään. Löydettyäsi ulos saatat löytää hallustasi itämaisia mausteita tuliaisiksi tai uuden eksoottisen lemmikkieläimen.

Taling Chan, kelluva tori, Bangkok

Hieman kaupungin ulkopuolella sijaitseva Taling Chan on ehdottomasti kokemisen arvoinen paikka. Kelluvalla torilla käy runsaasti turisteja, mutta kauppapaikka on säilyttänyt persoonansa ja omaleimaisuutensa. Viikonloppuisin myyjät suuntaavat veneensä jokea pitkin markkinoille, jossa he myyvät käsin tehtyjä tuotteitaan tai viljelemiään hedelmiä. Torilla voi edelleen aistia vanhanaikaisen kaupanteon tunnelman ja tehdä hyviä kauppoja paikallisten yrittäjien kanssa.

Temple Street, Hong Kong

Kowloonin alueella sijaitsevan Temple Streetin markkinapaikan historia on mielenkiintoinen. Ennen alueella sijaitsi uskomattoman tiiviisti asuttu siirtokunta, joka kohosi kohti taivasta niin, että alueelle hädin tuskin edes paistoi aurinko.  Alue on ollut kautta historian kauppapaikka, jonne tavara on saapunut vaihtamaan omistajaa. Nykyään alueella on paikallisten ja turistien suosiossa oleva tori, joka sykkii ilta-aikaan: vaatteiden, korujen ja pikkutavaroiden hinnoista voi tinkiä ja kaupankäynnin käydessä voimille matkaaja voi nauttia kulhollisen riisiä tai nuudeleita markkina-alueen maineikkaista ruokakojuista. Temple Streetin ainutlaatuinen tunnelma on nostanut sen jopa usean paikallisen elokuvan kuvauspaikaksi.

Djemaa el-Fna, Marrakech

”Yöt Arabian, kuumat kuin päivä on” on totta Marrakechissa. Kaupungin kuuluisimmalla torilla Djemaa el-Fnaalla kauppaa käydään vuorokauden ympäri. Marrakechin vanhankaupungin kauppapaikalla käyskentely on kuin matka aikakoneella menneeseen maailmaan: torilta löydät käärmeenlumoajia, tarinankertojia ja taikureita. Torin henki muuttuu illan hämärtyessä. Päivän hedelmäkojut vaihtuvat katuruokaloiksi ja matkailija voi kokea olevansa kuin suoraan tuhannen ja yhden yön tarinoista.

Viktualienmarkt, Munchen

Baijerin pääkaupunki München on tunnettu vahvoista perinteistään. Maistuvia lähialueen maatiloilla valmistettuja makkaroita ja herkullisia viljatuotteita täynnä oleva myyntikojuja pursuava Viktualienmarkt on Münchenin sydän. Vuonna 1807 kaupungin keskustan Marienplatzin tori jäi liian pieneksi ja kuningas Maximilian I määräsi torin siirrettäväksi nykyiseen sijaintiinsa. Vuosien saatossa tori on kehittynyt maatilatorista kauppapaikaksi, jos löytää lähes mitä vain. Viktualienmarktin torilla kauppaa käydään maanantaista lauantaihin.

Lähde: Hotels.com

Kuvat: Colourbox.com, All Over Press

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja