KUVAT: Täällä uusi vuosi vastaanotetaan näyttävästi

Missä on maailman näyttävimmät puitteet ottaa vastaan vuosi 2015? Ilotulitusnäytöksistä ja suurkaupunkien tunnelmasta nauttivien odotukset lunastetaan Hotels.comin Hotel Price Index -raportin listaamissa ikonisissa kaupungeissa.

Dubai, Arabiemiraatit

Dubain uudenvuoden juhlinnalta on lupa odottaa panostusta ja glamouria. Vuonna 2014 kaupunki rikkoi Guinnessin maailmanennätyksen suurimmasta ilotulitus-showsta – ja melkoisella tavalla. Kuusiminuuttisen näytöksen jokaisen sekunnin aikana paukahti keskimäärin 1 332 ilotulitetta.

Tulevana uutenavuotena raketteja voi ihastella pilvenpiirtäjä Burj Khalifan ympäristössä tai luksushotelli Burj al Arabia ympäröivillä rannoilla. Tänäkin vuonna ihmiset saapuvat suurin joukoin ihastelemaan musiikki-, tanssi- ja valoshowta, joka on osa Dubain uudenvuodenjuhlintaa ja kulkueita.

Dubaissa hotellihuoneesta alkuvuodesta 2014 maksettu keskihinta: 174 €

Pariisi, Ranska

Tunnelmallista uuttavuotta metsästävät voivat suunnata Pariisiin. Virallista ilotulitusta kaupunki ei tänä vuonna järjestä, mutta esimerkiksi Sacre Coeurin katedraalin aukiolta näkee hyvin moneen suuntaan ja voi seurata rakettien paukahtelua eri puolilla Valon Kaupunkia.

Ranskalaisten seuraan vuotta 2015 vastaanottamaan voi liittyä myös suuntaamalla Seine-joen kelluviin laivajuhliin tai nauttimalla illallista joen varren ravintoloisas. Rivakampaa menoa löytyy Pariisin jazz- ja blues-baareista tai Champs-Elyseen kuhisevasta ihmisvilinästä.

Pariisissa hotellihuoneesta alkuvuodesta 2014 maksettu keskihinta: 139 €

New York, Yhdysvallat

Iso Omena järjestää vuosi toisensa perään kenties Amerikan ikonisimmat uudenvuoden juhlallisuudet. Joka vuosi Times Squarella valtavat väkijoukot kokoontuvat laskemaan vuoden viimeiset sekunnit loppuun One Times Square -rakennuksen katolta laskeutuvan valopallon tahdissa. Uuttavuotta on juhlittu New Yorkissa näin jo uudestavuodesta 1908 alkaen. Kun sekunnit umpeutuvat, seuraa perinteinen ilotulitus ja konfettisade: ihmisvilinässä ystävät ja rakastavaiset syleilevät antaen uudenvuodenlupauksiaan.

Rauhallisempaa juhlintaa voi löytää Prospect Parkista, jossa orkesteri soittaa samalla, kun kaupunkilaiset siemailevat kuumaa kaakaota ilotulituksia odotellessan.

New Yorkissa hotellihuoneesta alkuvuodesta 2014 maksettu keskihinta: 184 €

Hong Kong, Kiinan erityishallintoalue

Ilotulitteiden historia juontaa juurensa kauas 600-luvun Kiinaan, joten mikäpä parempi paikka ihastella uudenvuoden raketteja historiallisessa hengessä? Juhlinta keskittyy Victoria Harbourin satamaan, jonka yllä kahdeksanminuuttinen ilotulitenäytös paukkuu musiikin säestämänä. 7,2 miljoonan asukkaan metropoli täyttyy naurusta ja ilosta – ja jos perinteinen uusivuosi ei riitä, on edessä vielä kiinalaisen uudenvuoden juhlat, jotka tällä kertaa sattuvat helmikuun 2015 lopulle.

Hong Kongissa hotellihuoneesta alkuvuodesta 2014 maksettu keskihinta: 134 €

Sydney, Australia

Tietyllä tavalla australialaiset ovat kunnia-asemassa uudenvuoden juhlinnassa, sillä he avaavat ilonpidon: aikavyöhykkeistä johtuen Sydney on ensimmäisiä maailman metropoleja, joissa juhlinta alkaa.

Kaupunkiin perustetaan yhteensä 55 näköalapaikkaa, joista ilotulitusnäytöksiä on hyvä seurata. Monet näistä paikoista vaativat ennakkovarauksen suuren suosionsa takia. Juhlinta aloitetaan perheystävällisesti: iltayhdeksän aikaan ammutaan raketit lapsiperheille, joiden pienimmät eivät jaksa valvoa myöhään yöhön. Tämän jälkeen viisikymmentä hulppein juhlavaloin koristeltua alusta purjehtii Sydneyn sataman ympäri ja pian koittaakin vanhan vuoden päättävä päätapahtuma, tunnin mittainen keskiyön ilotulitus.

Sydneyssä hotellihuoneesta alkuvuodesta 2014 maksettu keskihinta: 130 €

Hotel Price Index on Hotels.comin julkaisema, kahdesti vuodessa ilmestyvä raportti hotellihintojen kehityksestä maailmanlaajuisesti. Hinnat ovat esimerkkejä kahden hengen huoneesta per yö, ja ne on pyöristetty lähimpään täyteen euroon.

Lähde: Hotels.com

Ilotulitusta Sydneyssa

Katso, miten loisteliaasti vuosi 2014 otettiin vastaan Sydneyssa.

Lue myös:

    Uusimmat