Kuvat: Rosa Meriläinen täytti 40 vuotta – näin entinen kohukansanedustaja on muuttunut

Kirjailija ja poliitikko Rosa Meriläinen täytti vuoden 2015 viimeisenä päivänä pyöreitä vuosia.

Vihreiden kansanedustajana vuosina 2003–2007 ja kaupunginvaltuutettuna Tampereella vuosina 2001–2008 toiminut Rosa Meriläinen täytti vuoden päätteeksi tasan 40 vuotta.

Suosikkijuontaja Simo Frangénin kanssa kihloissa oleva Meriläinen on kirjoittanut useita tietokirjoja ja yhden romaanin. Frangénilla ja Meriläisellä on yksi yhteinen lapsi, vuonna 2006 syntynyt poika Frans.

Meriläinen nousi kansanedustaja-aikanaan otsikoihin käyttämällä eduskunnassa lyhyttä minihametta. Vuonna 2004 hän tunnusti Image-lehdessä käyttäneensä kannabista vuotta aiemmin eli kansanedustajakautensa aikana. Asiasta nousi kohu.

Meriläinen sai tapauksesta vapauttavan tuomion sekä käräjä- että hovioikeudessa.

Vuonna 2009 Meriläinen osallistui MTV:n Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaan. Samoihin aikoihin hän avautui mediassa työuupumuksestaan. Meriläinen huomasi kansanedustajana toimiessaan hamstraavansa liikaa töitä ja median kiinnostus sekä pitkät työpäivät saivat nuoren poliitikon väsymään. Masennuksesta hän selvisi sekä psykiatrin että lähimmäistensä avulla.

Vuonna 2007 ilmestyi Meriläisen ja Frangénin yhteinen päiväkirjateos Nollasta ykköseksi, joka kertoo heidän lapsensa ensimmäisestä vuodesta. Meriläisen esikoisromaani Nainen punainen ilmestyi vuonna 2012.

Rosa Meriläinen kiitti syntymäpäiväonnittelijoita Facebookissa.

– Hillittyä eleganssia jo neljäkymmentä vuotta! Kiitos kaikille onnitteluista ja kanssakulkijoille opastuksesta. Hyviä neuvoja olen saanut. Kuten "Ei pidä ajatella mitä muut ajattelee" ja "Jos et muuta voi, niin naura edes" ja "Käyttöohjeita luetaan vasta savun hälvetessä".

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja