Mainos

Kuvat: Poikien sotaleikki riistäytyi käsistä – takapihalle tupsahti vallihautoja, vahtitorni, panssariesteitä ja piikkilankaa

Ethan ja Reuben ovat vieneet sotahistoriaharrastuksensa seuraavalle tasolle: Kirjojen selailun sijaan koulupojat päättivät loihtia perheensä pihamaalle kokonaista ensimmäisen maailmansodan taistelutannerta esittävän asetelman. 

Ethan ja Reuben Harvey ovat kaivaneet perheensä takapihalle juoksuhautoja, pystyttäneet vahtitornin ja vartijankopin sekä miinoittaneet nurmikentän panssariestein. Takapihalla sijaitsee myös ”ei kenenkään maaksi” julistettu maapläntti.

– Rakastuimme historiaan katsomalla sotaelokuvia yhdessä isoisämme kanssa. Vietämme nyt aika paljon aikaa sotiin tutustumalla ja yrittämällä oppia niistä lisää joka päivä, Ethan kertoo.

Pojat ovat luoneet aidon oloisen sotatantereen ensimmäisen maailmansodan aikana käydyn Sommen taistelun 100. vuosipäivää juhlistaakseen.

Sommen taistelu käytiin sodan länsirintamalla Iso-Britannian ja Saksan välillä. Viisi kuukautta kestäneet taistelut alkoivat heinäkuussa 1916. Kaksi veljesten sukulaisista menehtyi taistelussa.

Nuorukaiset ovatkin pyrkineet uudelleenelämään ensimmäisen maailmansodan tapahtumia ja esi-isiensä kokemuksia turvallisesti omalla takapihallaan sekä viikonloppuisin järjestettävissä elävän historian tapahtumissa.

Totaalisesta omistautumisestaan huolimatta pojat osaavat pitää sotaisan harrastuksensa mittasuhteet järkevinä. 

– En halua mennä armeijaan. Kallistuisin mieluummin akateemiselle puolelle ja opiskelemaan historiaa, Ethan toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.