Mainos

Kuvat: Keltainen “kummajainen” kiinnitti kuvaajan huomion – neonkeltainen lintu viihtyy keltasirkkuparvessa

Luontokuvaaja Jussi Murtosaari sai vinkin poikkeuksellisesta pikkulinnusta kuvaajakollegaltaan.

Luontokuvaaja Jussi Murtosaari on kohdannut Joutsassa lähestulkoon valkoisen närhen ja Jyväskylässä melkein valkoisen sinisorsan, mutta helmikuun lopulla ikuistetuissa kuvissa esiintyvä neonkeltainen lintu painii aivan omassa sarjassaan.

– En ole koskaan nähnyt mitään tuon kaltaista. Kirkkaan värinen ja poikkeava kuin muut kaverit siinä, Murtosaari kertoo havainnoistaan.

Kavereilla Murtosaari viittaa keltasirkkuparveen, jossa kirkkaan keltainen lintu viihtyy joutsalaisen omakotitalon pihassa. Murtosaari kuvailee linnun olevan samankokoinen ja rakenteeltaan samannäköinen kuin keltasirkut.

Kokenut luontokuvajaa kertoo ensireaktiotaan lieventäneen sen, että hänen luontokuvaajakollegansa oli näyttänyt hänelle etukäteen kuvia linnusta.

Toisin kävi omakotitalossa asuvan pariskunnan naiselle, joka havaitsi keltaisen “kummajaisen” pihalla hieman ennen joulua. Murtosaari kertoo naisen kuvailleen hätkähtyneensä erikoista lintua niin, että piparkakut meinasivat pudota lattialle uunista noston yhteydessä.

Joutsalaispariskunta saa kuvaajalta kiitosta 

– Talon väki suhtautui hyvin ymmärtäväisesti touhuun”, Murtosaari kertoo ja lisää, että sai kuvata talon saunan ikkunasta lintua, joka ruokaili ulkona vapaasti huomaamatta piilossa ollutta kuvaajaa.

Murtosaaren mukaan lintu viihtyy osana keltasirkkuparvea, ja siitä syystä kuvaaja myös epäilee linnun olevan keltasirkku, vaikka varmuutta asiaan ei ole. 

– Muut eivät tunnu sitä kauheasti edes kurnuttavan, vaikka onkin noin eri näköinen, Murtosaari kuvailee linnun oleilua osana parvea.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Keskisuomalainen

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.