Hurjat kuvat: Keniassa kaasuräjähdys – Ainakin kolme ihmistä kuollut ja noin 280 loukkaantunut

Valtava kaasuräjähdys Kenian Nairobissa – ainakin kaksi ihmistä kuoli ja noin 270 loukkaantui 1:01
Ainakin kaksi ihmistä kuoli ja noin 270 loukkaantui kaasuräjähdyksessä Nairobissa.

Kaasusäiliöitä kuljettaneesta autosta alkunsa saanut onnettomuus tapahtui Nairobin Embakasin alueella, kertoo hallituksen tiedottaja.

Ainakin kolme ihmistä kuoli ja noin 280 loukkaantui räjähdyksessä ja sitä seuranneessa tulipalossa Kenian pääkaupungissa Nairobissa, kertoivat viranomaiset perjantaina. Onnettomuus tapahtui, kun kaasupulloja kuljettanut kuorma-auto räjähti Embakasin kaupunginosassa Nairobin kaakkoisosassa myöhään torstaina.

Räjähdys sai aikaan valtavan tulipallon, joka levisi valtoimenaan läheisiin liikkeisiin ja asuintaloihin. Palomiehiltä kesti yhdeksän tuntia sammuttaa tulipätsi. Poliisin mukaan räjähdyksen syytä tutkittiin perjantaina ja turmapaikka oli eristetty.

Kenian energiaviranomaiset (EPRA) kertoivat perjantaina evänneensä viime vuonna kolme kertaa luvan, jolla turmapaikalle olisi perustettu nestekaasuvarasto ja täyttöasema. Viranomaisten mukaan paikka on aivan liian lähellä asutusta.

Edellinen tuhoisa tulipalo Nairobissa tapahtui vuonna 2018, kun 15 ihmistä kuoli ja ainakin 70 loukkaantui Gikomban tori- ja kauppa-alueella sattuneessa tulipalossa.

Lue myös:

    Uusimmat