Kuvat julki! Näin Playboy-Susanna, 41, pitää kriittiset paikkansa kunnossa – "Siinä menee ehkä viisi minuuttia"

Susanna Tannin, 41, Playboy-kuvat ilmestyvät tänään torstaina. Millä keinoilla nainen pitää itsensä upeassa kunnossa ja mistä hän kerää rohkeutta ja itseluottamusta muiden mielipiteiden uhmaamiseen? Päätimme kysyä Susannalta itseltään. 

Susanna Tanni on aiheuttanut pienen mediakohun yhteistyöllään Portugalin Playboyn kanssa, jonka ottamat kuvat ilmestyivät tänään torstaina. 

Kuten odotettua keskustelupalstat ovat täynnä Tannia ruotivia keskusteluja. Mistä hän keräsi rohkeutensa ja suostui kuviin, vaikka tiesi millaiseen negatiiviseen myllytykseen hän oli vaarassa joutua?

– Olen toki huomannut esimerkiksi ruokakaupassa olevani keskustelun kohteena, mutta en jaksa välittää siitä. Ymmärrän että asia ihmetyttää, mutta en välitä mitä minusta ajatellaan, Tanni sanoo.

Tanni on julkaissut myös Instagram-tilillään upeita otoksia. Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä. 

Meditoinnin ja hyvinkin raskaiden elämänkokemusten ansiosta Tanni kokee olevansa nykyisin itselleen rehellinen – kuvien ottaminen tuntuu hänestä yllättävän luonnolliselta asialta. Ja kateellisille kerrottakoon, että Tannin mukaan hänen kehonkuvansa ei ole aina ollut yhtä tasapainossa kuin nyt.

– Mitä enemmän työstät omia ajatuksiasi ja pääset sinuiksi itsesi kanssa, sitä vähemmän turhat pelot, kuten se mitä muut sinusta ajattelevat, hallitsevat elämääsi. Koen olevani kauniimpi kuin ennen, oikeastaan kuukausi kuukaudelta ja vuosi vuodelta, koska olen enemmän sinut minäni kanssa. Se on voimaannuttava tila. 

Tanni ei usko, että vain nuori nainen voi olla kaunis.

– Sellainen ihminen on kaunis, jonka oma minä tulee läpi. Suomessakin on aivan älyttömästi kauniita naisia! hän toteaa.

”En treenaa oikeastaan ollenkaan”

Tannilla on vahva pilates-tausta: hän on harrastanut lajia 2000-luvun alusta ja valmistui laitepilateksen ohjaajaksi vuonna 2006. Hermosairauden vuoksi hän joutui kuitenkin luopumaan opettamisesta.

Nyt hän tekee päivittäin pieniä pikatreenejä lihaksia supistelemalla, erityisesti kriittiset paikat kuten takamus ja reidet pysyvät kunnossa sen avulla.

– Istun ja supistelen lihaksiani, siinä menee ehkä noin viisi minuuttia.

Lisäksi Tanni omaksui pilateksen opeilla hengitystavan, jota hän on itse jatkokehitellyt keinoksi muokata myös vartaloa. Hengityksen avulla hän kertoo esimerkiksi pienentäneensä rintojen alta otettavaa mittaa huikeat viisitoista senttimetriä.

– Vielä silloin kun itse opetin pilatesta oli uskomatonta nähdä se muutos oppilaissa, kun he oppivat hengittämään oikein, hän muistelee.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä. 

Hengitystekniikka aktivoi kylkivälilihaksia tehokkaasti ja uloshengitys on voimakas.

– Oikealla tekniikalla saadaan syviä vatsalihaksia aktivoitua kunnolla ja se vaikuttaa tehokkaasti keskivartaloon.

"Huolehdin aina että 70 prosenttia ravinnostani on raakaa"

Myös ravinto on tärkeässä osassa Susanna kauneutta: hän kertoo hyödyntävänsä raakaruokailun oppeja, mutta on muokannut niitä mieleisikseen. Pelkkää raakaravintoa hän ei syö.

– Olen kasvissyöjä, mutta syön myös valkoista kalaa ja kiinnitän huomiota riittävään proteiinin saantiin. Huolehdin aina, että syömästäni ravinnosta 70 prosenttia on raakoja kasviksia ja vihanneksia, tällöin pidän huolta kehon happo-emästasapainosta.

Tannin nettisivuilla ruokafilosofiaa avataan enemmän: syödessä proteiinia tulisi olla sokereihin, eli esimerkiksi riisiin, pastaan ja kypsiin vihanneksiin, verrattuna yhtä paljon. Raakoja kasviksia voi puolestaan syödä niin paljon kuin haluaa, mutta niissäkään ei kannata liioitella – tärkeintä on kuunnella kehoaan.

Tannin mukaan liian hapan keho vanhentaa.

–  Esimerkiksi liian kova treeni vanhentaa yli 30-vuotiaana, koska se on keholle kuluttavaa ja tuo happamuutta kehoon, hän toteaa.

Hän ei syö niin sanottua lämmintä ruokaa, mutta paistaa usein esimerkiksi vuohenjuustoa. Lehmänmaitotuotteita hän ei syö.

– Lisäksi syön paljon siemeniä ja pähkinöitä. Myös lehtivihreän osuus on tärkeä.

Ravinnon ja liikunnan lisäksi Tanni painottaa myös mielen tärkeyttä kauneudenhoidossa.

– Päivittäinen meditoiminen näkyy ihmisessä. Puhdas keho ja mieli tekevät ihmisestä kauniimman.

Susanna Tanni Huomenta Suomessa 8.10

Edit: 8.10. kello 12:40, video lisätty

Lue myös:

    Uusimmat