Mainos

Kuvat jäähyväisistä: Yli 20 vuotta Särkänniemen delfiinejä kouluttanut palasi Suomeen – ”Valehtelisin, jos sanoisin, ettei niitä tule ikävä”

Särkänniemen delfiinien pääkouluttaja Sari Järvisalo on palannut Suomeen delfiinien uudesta kodista Kreikasta.

Ensitunnelmat ovat hyvät. Delfiinilaumojen yhdistäminen sujui Attican eläintarhassa odotettua paremmin eikä siirrossa Suomesta Kreikkaankaan ollut ongelmia.

– Olen sanonut syksyn mittaan moneen kertaan, että siirto ja laumojen yhdistäminen jännittävät. Pelkäsin, että tulee jotain odottamatonta, toissapäivänä Suomeen palannut Järvisalo kertoo MTV Uutisille.

Siirto oli kuitenkin suunniteltu hyvin ja delfiinit olivat sen ikäisiä, että hierarkiataisteluitakaan ei laumoissa nähty.

– Attican delfiinit olivat alle kymmenenvuotiaita ja meidän delfiineistämme nuorin on 20. Ikä vaikuttaa hierarkioihin: 38-vuotiaasta Veerasta tuli heti lauman johtaja, Järvisalo selittää.

Tilaa tuplasti enemmän

Ennen siirtoa eläinsuojelujärjestöt olivat huolissaan Attican eläinpuiston oloista. Järvisalo huomauttaa kuitenkin, että puisto noudattaa kansainvälisiä kriteerejä delfiinien hoidossa, ja tilaa on enemmän kuin Tampereella.

– Tilaa on tuplasti enemmän kuin meillä oli. Siellä on neljä allasta, joiden syvyydet vaihtelevat kahdesta metristä kuuteen metriin.

– Se kertoo jo paljon, että eläimet ovat vaikuttaneet tyytyväisiltä, eivätkä ole sairastelleet.

Järvisalolla itsellään on haikea olo. Hän on kouluttanut tuttuja delfiinejä jo yli 20 vuotta, ja nyt ne ovat sopeutuneet uuteen kotiin.

– Valehtelisin jos sanoisin, ettei tule ikävä.

Delfiinit näyttivät heti kotiutuneen Kreikkaan. Tämä video on elokuun lopulta:

0:42

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.